Dovlecei umpluti cu legume

de ale_alyanna in Mancaruri de legume, 20 Sep 2013 | 2768 vizualizari

 

toamna se aduna recolta iar un preparat de sezon nu strica niciodata

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 250 g ciuperci
  • 200 g carnita afumata ( eu am pus jambon )
  • cascaval
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • menta
  • putin ulei pt calit
  • frunze patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu legume:

Se pune ulei la incins intr-o tigaie


Se taie ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins dupa care se adauga cele 2 feluri de ardei. Dupa ce acestea s-au inmuiat putin se adauga morcovul razalit si ciupercile taiate feliute micute si carnita afumata taiata si ea cubulete .Tot aici se adauga si condimentele sare, piper, vegeta si menta.


Dovleceii se taie in 2 jumatati egale . Cu ajutorul unei lingurite ii vom scobi in mijloc . Ii ungem cu putin ulei si presaram peste ei putina sare .


Cu o lingura luam continutul din tigaie avand grija sa scurgem de marginea tigaii legumele de zeama lasata de acestea in timpul calirii .Si umplem dovleceii


Ii asezam in tava pe hartie de copt deoarece vor lasa apa si se pot lipi de tava


Ii dam la foc iute cam 25-30 de minute


Cand sunt aproape gata presaram pe deasupra cascavalul si cateva frunze de patrunjel


 

TIPS-URI

1

zeama lasata de legume in timpul calirii se poate turna peste niste cartofi naturi si se pot servi ca garnitura langa dovlecel

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Andreea Caroline 1

20.09.2013, 17:46

Ce mult imi plac

Rocsi 1

20.09.2013, 21:40

Sunt buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu branzeturi