Dovlecei umpluti cu naut si rosii

de Rocsi in Mancaruri de post, 19 Mar 2015 | 2671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei rosu
  • 300 gr naut fiert
  • 1 rosie
  • 250 gr rosii decojite
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 varf de lingurita cimbru
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sos de legume
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu naut si rosii:

Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime.

Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura in jos pe un tocator.

Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem fasii subtiri.

Ardeiul rosu il taiem bucati potrivite, rosia o decojim si o facem cuburi.

Rosiile decojite le tocam marunt.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si ardeiul.

Le inabusim 2-3 minute, punem nautul, lasam alte 2 minute apoi adaugam rosia si rosiile decojite.

Amestecam bine, turnan jumatate de cana cu apa.

Dam gust cu sare si piper, lasam pe foc pana scade tot lichidul.

Cand este gata, tragem de pe foc tigaia, punem busuiocul, cimbrul si patrunjelul verde tocat marunt.

Amestecam 3/4 de cana cu apa cu sosul de legume, il turnam intr-un vas yena.

Dovleceii ii umplem cu amestcul pregatit.

Ii asezam in vas, punem capacul si ii introducem in cuptor pentru 40 de minute, la o temperatura potrivita.

Descoperim vasul si mai lasam circa 15 minute dovleceii in cuptor.

Cand sunt gata, ii scoatem, ii lasam putin la racorit apoi servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu naut si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

adry88 1

28.03.2015, 08:57

Rocsi 1

28.03.2015, 19:27

Multumesc Bianca

Rocsi 1

28.03.2015, 19:28

Adry

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Ardei si dovlecei umpluti (de post)