Dovlecei umpluti cu naut si rosii

de Rocsi in Mancaruri de post, 19 Mar 2015 | 3256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei rosu
  • 300 gr naut fiert
  • 1 rosie
  • 250 gr rosii decojite
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 varf de lingurita cimbru
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sos de legume
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu naut si rosii:

Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime.


Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura in jos pe un tocator.


Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem fasii subtiri.


Ardeiul rosu il taiem bucati potrivite, rosia o decojim si o facem cuburi.


Rosiile decojite le tocam marunt.


Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si ardeiul.


Le inabusim 2-3 minute, punem nautul, lasam alte 2 minute apoi adaugam rosia si rosiile decojite.


Amestecam bine, turnan jumatate de cana cu apa.


Dam gust cu sare si piper, lasam pe foc pana scade tot lichidul.


Cand este gata, tragem de pe foc tigaia, punem busuiocul, cimbrul si patrunjelul verde tocat marunt.


Amestecam 3/4 de cana cu apa cu sosul de legume, il turnam intr-un vas yena.


Dovleceii ii umplem cu amestcul pregatit.


Ii asezam in vas, punem capacul si ii introducem in cuptor pentru 40 de minute, la o temperatura potrivita.


Descoperim vasul si mai lasam circa 15 minute dovleceii in cuptor.


Cand sunt gata, ii scoatem, ii lasam putin la racorit apoi servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu naut si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

adry88 1

28.03.2015, 08:57

Rocsi 1

28.03.2015, 19:27

Multumesc Bianca

Rocsi 1

28.03.2015, 19:28

Adry

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de mascarpone cu fructe, la pahar

de RODIMUR 7

pe 06.08 la 22:51

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Ardei si dovlecei umpluti (de post)