Dovlecei umpluti, la cuptor

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2015 | 6045 vizualizari

 

Ca tot e vremea lor....., poate fi un pranz delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel maricel
  • 300 g piept de pui
  • 250 g ciuperci champignon
  • 2 lg ulei
  • 1 lgt pasta de gogosari
  • 350 g crema telemea
  • 1 ou
  • sare, piper, boia
  • patrunjel tocat marunt
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 100 g dovlecel ras
  • 150 g cas de capra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti, la cuptor:

Se curata dovlecelul de coaja. Se taie in doua atat pe lungime cat si pe latime. Se curata de samburi, se sareaza si se lasa sa se scurga de apa.

Pipetul de pui se spala apoi se taie fasiute. Ciupercile se curata si se taie feliute mai mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi se pune carnea si ciupercile. Se sareaza putin si se lasa la calit pana se evapora apa lasata de ciuperci. La final se adauga pasta de gogosari, se amesteca bine si se da deoparte.

Intr-un bol se pune crema de telemea, oul, ceapa rosie taiata marunt, dovlecelul dat pe razatoarea mare, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, sare dupa gust, piper si boia. Se omogenizeaza bine si se da deoparte. 

Jumatatile de dovleac se scurg de apa si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. In fiecare jumatate se pun 2-3 lg de carne cu ciuperci, apoi se toarna cu ajutorul unei linguri compozitia de crema de telemea. Se umple bine jumatatile de dovleac, se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la 180 de grade, aproximativ 30-40 de minute. Se verifica cu ajutorul unei furculite daca este patruns dovlecelul. Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai da la cuptor pt cca 15 minute. 

Se rade casul de capra peste dovlecei si se da din nou la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra.

Se serveste ca atare cu smantana sau iaurt gras. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Crema de telemea se poate inlocui cu branza.

2

Se poate adauga si marar tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Platou rece aperitiv