Dovlecei umpluti - la Dry Cooker

de zorele in Mancaruri cu carne, 3 Aug 2011 | 14170 vizualizari

 

Este o reteta imbunatatita de mine.

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • carne ( pui/curcan )
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei
  • 2 rosii
  • orez
  • 1-2 oua optional ( f bun )
  • 2-3 catei de usturoi optional (fff bun )
  • sare
  • marar 
  • patrunjel
  • smantana/iaurt
  • ulei masline pt uns tava  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti - la Dry Cooker:

Dovleceii se curata de coaja, se taie in 2 sau 3 pe latime, se scobesc cu o lingurita.

Intr-un castron se pune carnea fiarta in prealabil si tocata marunt cu cutitul, orezul spalat, morcovii dati prin razatoare, ceapa taiata marunt, ardeii taiati marunt, sare, marar, ouale batute, usturoiul pisat, o parte din interiorul dovleceilor scobiti. Se amesteca bine si se umplu dovleceii tinandu-i in palma sa nu se scurga umplutura din ei.

In cratita unsa cu ulei de masline, se pun 2 cani de apa in care se adauga cate putin din: ceapa, ardei, cartof dulce, morcov, 1-2 catei usturoi feliati, sare.

Pe masura ce umpleti dovleceii îi si asezati in cratita "in picioare", nu culcati. Se pun la fiert adaugand apa pana aproape de gaurile din mijlocul cratitei.

Intre timp, decojiti rosiile, le taiati marunt si le turnati in tigaie. Din cand in cand turnati cu o lingura peste dovlecei din sosul in care fierb. La sfarsit presarati patrunjel.


Se serveste cu smantana sau iaurt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti - la Dry Cooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Hiyam 1

19.02.2012, 14:35

Am gasit un site cu preturi bune ai are mai tot ce ti este encesar in bucatarie... Sper sa va fie de folos... Numai bine

Hiyam 1

19.02.2012, 14:39

Bya Ralu 1

21.05.2012, 00:08

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Urși de mamaliga cu branza

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Bunatati la Dry Cooker