Dovlecei umpluti - la Dry Cooker

de zorele in Mancaruri cu carne, 3 Aug 2011 | 13716 vizualizari

 

Este o reteta imbunatatita de mine.

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • carne ( pui/curcan )
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei
  • 2 rosii
  • orez
  • 1-2 oua optional ( f bun )
  • 2-3 catei de usturoi optional (fff bun )
  • sare
  • marar 
  • patrunjel
  • smantana/iaurt
  • ulei masline pt uns tava  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti - la Dry Cooker:

Dovleceii se curata de coaja, se taie in 2 sau 3 pe latime, se scobesc cu o lingurita.

Intr-un castron se pune carnea fiarta in prealabil si tocata marunt cu cutitul, orezul spalat, morcovii dati prin razatoare, ceapa taiata marunt, ardeii taiati marunt, sare, marar, ouale batute, usturoiul pisat, o parte din interiorul dovleceilor scobiti. Se amesteca bine si se umplu dovleceii tinandu-i in palma sa nu se scurga umplutura din ei.

In cratita unsa cu ulei de masline, se pun 2 cani de apa in care se adauga cate putin din: ceapa, ardei, cartof dulce, morcov, 1-2 catei usturoi feliati, sare.

Pe masura ce umpleti dovleceii îi si asezati in cratita "in picioare", nu culcati. Se pun la fiert adaugand apa pana aproape de gaurile din mijlocul cratitei.

Intre timp, decojiti rosiile, le taiati marunt si le turnati in tigaie. Din cand in cand turnati cu o lingura peste dovlecei din sosul in care fierb. La sfarsit presarati patrunjel.


Se serveste cu smantana sau iaurt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti - la Dry Cooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Hiyam 1

19.02.2012, 14:35

Am gasit un site cu preturi bune ai are mai tot ce ti este encesar in bucatarie... Sper sa va fie de folos... Numai bine

Hiyam 1

19.02.2012, 14:39

Bya Ralu 1

21.05.2012, 00:08

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Chiftele fara ulei