Dovlecel cu iz asiatic

de cristina_s_world in Mancaruri de post, 17 Oct 2012 | 4584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 1 dovlecel
  • - 3 catei usturoi
  • - o bucatica de ghimbir
  • - 1 morcov mic
  • - 5 linguri ulei
  • - 3 linguri sos de soia
  • - 1 conserva de rosii cubulete in bulion
  • - 1 lingurita fructoza sau zahar (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel cu iz asiatic:

Am taiat dovlecelul in bastonase, iar usturoiul, morcovul si ghimbirul le-am taiat marunt. Am calit in ulei usturoiul si ghimbirul, apoi am adaugat si morcovul. Am stins cu sos de soia si am lasat 1 minut sa fiarba, apoi am adaugat si bastonasele de dovlecel. Am lasat mancarea sa fiarba cateva minute, pana cand dovlecelul s-a inmuiat apoi am adaugat conserva de rosii si am amestecat bine. Nu am adaugat deloc apa pentru ca dovlecelul si-a lasat destula zeama. 

Am mai lasat sa fiarba 5 minute si apoi am oprit focul. Mancarea am servit-o imediat si tare ne-a mai placut.

Pentru a mai taia din aciditatea rosiilor se poate adauga o lingurita de fructoza sau de zahar. Bineinteles ca puteti adauga sare daca mancati mai sarat, insa va sfatuiesc sa gustati inainte pentru ca poate va place asa cum e. Eu nu am adaugat si mi-a placut mult.

Cine zice ca nu poti manca bine si de post? S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel cu iz asiatic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei