Dovlecel umplut cu brânză

de diaconta in Mancaruri de legume, 28 Apr 2012 | 13226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei zucchini (dovlecel verde)
  • 2 buc ceapa verde
  • 3 morcovi noi foarte subtiri
  • 2 oua
  • O cutie Miez de lapte cu sare -225 gr
  • 100 ml suc de rosii
  • Sare
  • Piper
  • Marar verde
  • ulei
  • Unt pentru uns forma
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut cu brânză:

Dovleceii se taie in doua pe lungime.Se scoate miezul si se condimenteaza.Se presara si putin marar verde.

Morcovii se taie rondele foarte subtiri.Ceapa verde se taie marunt.Miezul dovlecelului se taie cubulete.

Morcovii se calesc in putin ulei.Se adauga ceapa verde si miezul de dovlecel.Se lasa pana se inmoaie putin,apoi se adauga sucul de rosii si marar verde.Se ia cratita de pe foc.

Ouale se bat cu putina sare si piper.Branza se sfarma si se adauga putina ceapa(partea verde) si marar.Pastram putina branza de presarat deasupra,iar restul o amestecam cu ouale batute.

Ungem o forma ceramica cu unt,asezam dovleceii.Apoi punem umplutura de dovlecel si morcov.Deasupra punem branza cu ouale.La final mai presaram putina branza.

Se poate pune si putina apa in vas,dar dovleceii lasa suficienta apa,deci nu prea e nevoie.

Pornim focul in cuptor(daca nu folositi un vas ceramic,puteti sa-l preincalziti din timp) si punem vasul.

Lasam la cuptor aproximativ 35 de minute,pana cand se inmoaie dovlecelul si se rimeneste deasupra.

Se servesc calzi.Se poate adauga putina smantana.

 

Pofta buna!!!!

 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

kukibella 1

26.09.2012, 11:40

ce bine arata

Bya Ralu 1

03.10.2012, 18:10

delicios

Krystyan Trendy 1

12.06.2014, 11:06

foarte gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!