Drob de carne

de burdulea56 in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2011 | 13622 vizualizari

 

Mie nu prea imi place mielul, voiam neaparat sa am la masa de Paste ceva asemanator drobului si am pregatit acest drob de carne, care a iesit pe placul meu, sigur o sa mai prepar si cu alte ocazii.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne tocata,
  • 1 mana buna de leurda (optional-puteti inlocui cu usturoi),
  • cateva fire de ceapa si usturoi verde,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • cateva fire de marar verde,
  • condimente pt carne tocata,
  • 2 lingurite boia dulce,
  • 4 oua fierte tari,
  • 3 oua crude,
  • 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse.
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de carne:

Se amesteca bine carnea tocata cu ouale crude, painea inmuiata si stoarsa, condimentele, verdeata tocata marunt. Se unge o tava de cozonac cu ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, asezam in tava jumatate din compozitie, punem ouala fierte tari, curatate de coaja. Peste oua adaugam restul de compozitie, tasam usor compozitia, apoi dam tava la cuptorul incins in prealabil si coacem drobul aproximativ 1 ora si 30 de minute, la foc potrivit.

Incercam cu scobitoarea daca este copt, scobitoarea ramane curata daca drobul este copt. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie felii de grosimea degetului si se aseaza pe platou. Se serveste alaturi de alte aperitive in diferite ocazii. Se poate pregati si cu 2 zile inainte de a fi consumat.

TIPS-URI

1

Neaparat trebuie verdeata multa si oua fierte ca la drob. Se poate pregati si cu 2 zile inainte de a fi consumat.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

burdulea56 1

29.04.2011, 21:20

mirela09211@: multumesc, ma bucur ca iti place.
corina33@: reteta ruladei din piept de pui este publicata aici pe bucataras daca te intereseaza, iar cealalta din carne de porc, a fost o improvizatie de moment, am cateva poze, cred ca o sa o public si pe aceea.

mamaieelena 1

01.05.2011, 10:52

bun

burdulea56 1

03.05.2011, 16:50

Da, a fost gustos tare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv la cuptor