Drob de curcan in foietaj

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2013 | 7770 vizualizari

 

Am sacrificat la mama zilele trecute trei curcani si am luat eu de la toti maruntaiele(ficat, pipota, inima) din care am pregatit un drob minunat.

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de curcan: ficat, pipota, inima
  • 2 cepe rosii
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua crude
  • 4 oua fierte
  • 4 bucati gogosar murat
  • 1 morcov fiert
  • 1/2 pachet foietaj
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • 2 foi de dafin
  • 1,5 L apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de curcan in foietaj:

Mai intai am pus la fiert maruntaiele in apa cu sare si 2 foi de dafin si morcovul intreg, curatat si spalat.

Am lasat la fiert pana s-au patruns bine toate, dupa care am scurs apa si am lasat la racit, apoi le-am trecut prin robot impreuna cu ceapa si usturoiul curatate si spalate.

Am tocat patrunjelul si l-am amestecat in compozitie apoi am asezonat de sare, piper, cimbru, boia de ardei si oregano, iar in final am amestecat cu doua oua crude.

Ouale le-am fiert tari si le-am curatat.

Am imbracat peretii unei forme de silicon cu aluatul de foietaj dezghetat, am pus jumatate de compozitie, apoi am asezat fiecare ou fiert si curatat in cate o bucata de gogosar si le-am pus de-alungul formei, am asezat sferturi de morcov de jur imprejur si am acoperit cu cealalta jumatate de compozitie dupa care am strans marginile aluatului imbracand frumos drobul si am dat la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.

Se serveste de preferinte rece, alaturi de rosii proaspete.

 

TIPS-URI

1

Iese mult mai gustos cu ceapa verde si usturoi verde.

2

Se poate adauga in compozitie, pentru a se omogeniza mai bine 1 cescuta de orez fiert sau paine inmuiata in supa si stoarsa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de curcan in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Merisor 1

06.05.2013, 19:59

Cleme, pentru asa ceva au fost crescuti si da erau curcani sper ca nu vrei sa-ti spun si dupa ce i-am recunoscut

Patricia Iordache 1

08.05.2013, 08:16

Doamne, Meri, cum arataaaa!!!

mihaelar63 1

11.05.2013, 02:26

Place !!!
Bineinteles ca dupa margele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca