Shaorma vegetariană

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2012 | 5901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 lipii,
  • 4 frunze mari de salată,
  • 1/4 varză albă mică,
  • 4 cartofi,
  • 2 castraveți murați,
  • 2 gogoșari în oțet,
  • o ceapă mică,
  • 4 linguri maioneză de post,
  • 4 linguri ketchup,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma vegetariană:

Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie pai și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un platou și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se curăță și se taie rondele foarte subțiri. Castraveții și gogoșarii de taie feliuțe. Varza se toacă mărunt, fideluță. Cățeii de usturoi se pisează și se amestecă cu maioneza.

Punem lipiile pe farfurii apoi începem să împărțim ingredientele. La bază punem frunza de salată , apoi cartofii, varza, castraveții, gogoșarii și rondelele de ceapă. Stropim totul cu maioneză cu usturoi și cu ketchup. Aducem marginile înspre centru și prindem partea de jos cu folie.

Poftă bună!

PS: Dacă doriți mai puteți adăuga tofu și/sau granule de soia.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma vegetariană" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Shaorma vegetariană-0
Shaorma vegetariană-1

COMENTARII (21)

Rocsi

Rocsi 1

09.02.2012, 11:06

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

09.02.2012, 12:23

Delicioasa
Mi-ai adus aminte de o scena simpatica de cand erau copiii mei mici; fiul meu a pus o sarma in lipie si m-a anuntat mandru ca mananca "Shorma"

horia

horia 1

09.02.2012, 22:11

offf,am facut si eu de multe ori,dar nu mi-a iesit.acum o revad la tine si imi este putin ciuda!superba prezentare,felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!