Iaurt de casă

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2012 | 7824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 l - 2,5 l lapte gras
  • 4 - 5 linguri cuib de iaurt (oprit din iaurtul precedent preparat sau cumpărat)
  • două linguri smântână grasă (25%)
  • două linguri brânză de vaci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iaurt de casă:

Pui laptele la fiert. În momentul în care începe să fiarbă dai focul la mic. Pui in cratiţă un polonic - asta opreşte laptele să dea în foc. Laşi să fiarbă pănă cand laptele prinde o crustă (spumă) gălbuie la suprafaţă .(30-40 minute la foc mic, mic)

Se răceşte doar atât cât, atunci când introduci degetul în lapte să reziste căldurii. Deci, simplu, bagi degeţelul. Daca zici AU!, îl mai laşi să se răcească, dacă degetul rezistă (fără însă ca laptele să fie doar călduţ sau rece...undeva la 40 de grade) e bun de pus la prins.

În vasul în care îl vei pune amesteci cuibul de iaurt , smântâna si brânza de vaci. Omogenizezi şi prin înclinarea vasului  tapetezi puţin şi pereţii (cam o palma din înălţimea lui).

Torni laptele, acoperi vasul, înveleşti cu un prosop gros şi îl laşi la loc cald 5-6 ore (pe timp de vara dar iarna il las mai mult , 8-9 ore). Înclini uşor să vezi dacă s-a prins şi se dezlipeşte cu uşurintă de pereţii vasului şi îl pui la rece pentru alte 2-3 ore.

Pastrezi din el pentru urmatoarea porţie de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (73)

mena29 1

31.05.2012, 07:11

Medi,mi-am cumparat si eu da sa sti Gabytza ca-mi place asta al tau fiert nici prea prea nici foarte foarte, probat la greu cu degetu

Laly 1

31.05.2012, 20:35

Gabytule mai ai si pentru mine o lingura,uite eu iti dau

Bya Ralu 1

27.01.2013, 23:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Iaurt de casa