Drob de iepure cu mousse de conopida

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2016 | 536 vizualizari

 

Pentru ca am primit un iepure de la o tare draga colega de serviciu, am zis sa fructific fiecare bucata de carne. Am transat iepurele, pulpele si muschiuletii i-am pus la o fripturica, coastele, partea de la gat si din spate la o tocanita, iar din organe si putina carnita am facut un drob mic de o persoana. Din fiecare fel de mancare a ajuns pentru 3-4 persoane. Drobului asta de o persoana i-am adaugat drept garnitura un deliciu de mousse din conopida, un fel de piure foarte fin si spumos. Multumesc Petronela!! Muah!!

 

INGREDIENTE

Pentru drobul de iepure:

  • Organele de la un iepure de 2 kg (ficat, plamani, inima, rinichi), in plus putina carne de iepure (partea aceia care atarna de coaste)
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • Cimbru si oregano dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 4 fileuri de sardine(sau ansoa) + 1 lingura de ulei din conserva
  • Pentru mousse-ul de conopida:
  • 1 conopida
  • Sare si piper alb dupa gust
  • 50 gr unt gras 82% grasime
  • 50 gr mascarpone
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de iepure cu mousse de conopida:

Pentru drob: se spala foarte bine organele si carnea. Se lasa sa se zvante. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se adauga organele intregi si carnea. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa se inabuse 10 minute. NU se prajesc organele si carnea de iepure. Dupa inabusire se pun in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc foarte bine. Se transfera intr-un castron, se adauga oul, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga cimbru si oregano si se amesteca compozitia cu mana. Se adauga apoi fileurile de sardine sau ansoa taiate marunt, putin ulei din conserva de sardine, patrunjelul tocat fin. Se amesteca ingredientele. Se lasa compozitia sa se odihneasca 10 minute, apoi se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Se da vasul la cuptorul incins la 175 grade si se coace compozitia pentru 20-25 minute, pana devine ferma la suprafata.

Pentru mousse-ul de conopida: conopida se spala, se inlatura frunzele si se taie/rupe in buchetele. Se fierbe la stimer(aburi) pentru 30 minute, pana patrunde cu usurinta o furculita prin ea. Asa fierbinte, se transfera conopida fiarta in vasul robotului de bucatarie. Se pasireaza bine pana devine un piure foarte fin. Se adauga sare si piper alb dupa gust, untul si mascarponele. Se mixeaza/pasireaza ingredientele pana capata consistenta spumoasa. Se asezoneaza dupa gust.

Se serveste drobul de iepure cu mousse de conopida, cu putin ulei de masline cu infuzie de chili, sos pesto sau un alt sos din tarhon, plante aromatice…

 

TIPS-URI

1

mousse-ul de conopida a fost suficient pentru 6 persoane

RETETA IN IMAGINI

Drob de iepure cu mousse de conopida-0
Drob de iepure cu mousse de conopida-1
Drob de iepure cu mousse de conopida-2
Drob de iepure cu mousse de conopida-3
Drob de iepure cu mousse de conopida-4
Drob de iepure cu mousse de conopida-5
Drob de iepure cu mousse de conopida-6
Drob de iepure cu mousse de conopida-7
Drob de iepure cu mousse de conopida-8
Drob de iepure cu mousse de conopida-9
Drob de iepure cu mousse de conopida-10
Drob de iepure cu mousse de conopida-11

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

Rocsi

Rocsi 1

17.01.2016, 19:26

mihaelar63

mihaelar63 1

18.01.2016, 00:18

Fain preparat . Elaborat si deosebit .Imi place si prezentarea .

anca_rm

anca_rm 1

18.01.2016, 09:09

reteta asta este o minunatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!