Drob de iepure cu mousse de conopida

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2016 | 2960 vizualizari

 

Pentru ca am primit un iepure de la o tare draga colega de serviciu, am zis sa fructific fiecare bucata de carne. Am transat iepurele, pulpele si muschiuletii i-am pus la o fripturica, coastele, partea de la gat si din spate la o tocanita, iar din organe si putina carnita am facut un drob mic de o persoana. Din fiecare fel de mancare a ajuns pentru 3-4 persoane. Drobului asta de o persoana i-am adaugat drept garnitura un deliciu de mousse din conopida, un fel de piure foarte fin si spumos. Multumesc Petronela!! Muah!!

 

INGREDIENTE

Pentru drobul de iepure:

  • Organele de la un iepure de 2 kg (ficat, plamani, inima, rinichi), in plus putina carne de iepure (partea aceia care atarna de coaste)
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • Cimbru si oregano dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 4 fileuri de sardine(sau ansoa) + 1 lingura de ulei din conserva
  • Pentru mousse-ul de conopida:
  • 1 conopida
  • Sare si piper alb dupa gust
  • 50 gr unt gras 82% grasime
  • 50 gr mascarpone
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de iepure cu mousse de conopida:

Pentru drob: se spala foarte bine organele si carnea. Se lasa sa se zvante. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se adauga organele intregi si carnea. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa se inabuse 10 minute. NU se prajesc organele si carnea de iepure. Dupa inabusire se pun in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc foarte bine. Se transfera intr-un castron, se adauga oul, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga cimbru si oregano si se amesteca compozitia cu mana. Se adauga apoi fileurile de sardine sau ansoa taiate marunt, putin ulei din conserva de sardine, patrunjelul tocat fin. Se amesteca ingredientele. Se lasa compozitia sa se odihneasca 10 minute, apoi se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Se da vasul la cuptorul incins la 175 grade si se coace compozitia pentru 20-25 minute, pana devine ferma la suprafata.

Pentru mousse-ul de conopida: conopida se spala, se inlatura frunzele si se taie/rupe in buchetele. Se fierbe la stimer(aburi) pentru 30 minute, pana patrunde cu usurinta o furculita prin ea. Asa fierbinte, se transfera conopida fiarta in vasul robotului de bucatarie. Se pasireaza bine pana devine un piure foarte fin. Se adauga sare si piper alb dupa gust, untul si mascarponele. Se mixeaza/pasireaza ingredientele pana capata consistenta spumoasa. Se asezoneaza dupa gust.

Se serveste drobul de iepure cu mousse de conopida, cu putin ulei de masline cu infuzie de chili, sos pesto sau un alt sos din tarhon, plante aromatice…

TIPS-URI

1

mousse-ul de conopida a fost suficient pentru 6 persoane

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de iepure cu mousse de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (19)

Rocsi 1

17.01.2016, 19:26

mihaelar63 1

18.01.2016, 00:18

Fain preparat . Elaborat si deosebit .Imi place si prezentarea .

anca_rm 1

18.01.2016, 09:09

reteta asta este o minunatie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tortilla de pui cu sos picant