Drob de miel - reteta veche din Dobrogea

de farfuriavesela in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2014 | 4462 vizualizari

 

Am foarte multe retete de la gospodinele din Dobrogea, mai ales din Medgidia, Constanta si Tulcea, pentru ca soacra mea si grupul ei de prietene sunt din aceasta zona frumoasa si mai ales, pentru ca, bucataresc foarte bine de vreo 40 de ani !

Drobul de miel este traditional pentru masa de Paste, iar reteta de mai jos este absolut delicioasa.
Este foarte simplu de pregatit, si nu va trebuie mai mult de 30-40 de minute!!!

 

INGREDIENTE

2 tavi de drob ( tavi de dimensiunea celor de cozonac)

  • 1 kg de organe de miel ( ficat, plamani, inima)
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 2 legaturi de marar
  • sare
  • piper
  • 6 oua nefierte
  • 4 oua fierte
  • 1 prapur de miel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel - reteta veche din Dobrogea:

Spalam si curatam carnea. Punem o oala cu apa la fiert pe aragaz si-cand da apa in clocot-oparim cateva minute organele de miel. Scoatem organele din aceasta apa, pe care o aruncam. In acest fel sangele si toxinele ies din carne, dar si mirosul specific.


Acum punem carnea la fiert la foc mic intr-o apa curata, in care adaugam sare, piper, 2-3 cuisoare, 2-3 boabe de ienibahar.


Adunam spuma care se strange in timpul fiertului.


Cand carnea este aproape fiarta punem 3-4 catei de usturoi zdrobiti in oala si 2-3 crengute de busuioc uscat. Mirosul specific de carne de oaie va disparea complet.


Scoatem carnea din apa dupa ce s-a fiert.


Tocam marunt carnea.


Adaugam peste organele marunt tocate cateva linguri de apa in care au fiert acestea, daca avem o compozitie prea uscata, fara grasime.


Tocam marunt si verdeata si o amestecam cu carnea.


Adaugam ouale crude, sare si piper.


Avem nevoie de 2 tavi de dimensiunea celor de cozonac, pe care le ungem cu ulei si le tapetam cu pesmet.


Punem o parte din compozitie in tavi, apoi punem pe lungime cate doua oua fierte in fiecare tava.


Acoperim ouale cu compozitie si apoi asezam deasupra prapurul.


Dam tavile cu drob la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade (sau la foc mic la cuptorul cu gaz).


Dupa ce s-a racit, scoatem drobul din tava. Chiar daca nu este perfect inchegat, nu intrati in panica ! Dupa cateva ore la frigider va fi perfect intarit. Il serviti la masa traditionala de Paste impreuna cu ridichi si ceapa verde ! Va doresc un Paste frumos si vesel, ca si acesta farfurie cu drob de miel !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel - reteta veche din Dobrogea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

babi5 1

19.04.2014, 18:56

Rocsi 1

19.04.2014, 20:05

MIUTA 1

19.04.2014, 23:48

Ce frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel