Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita

de mihaelaradu in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2012 | 4212 vizualizari

 

Placinta greceasca din foietaj umpluta cu spanac, feta si ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foietaj
  • 500 gr spanac
  • 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa medie
  • 400 gr feta
  • 2 oua
  • ulei pt uns foile de foietaj
  • margarina pt uns tava
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita:


  1. Spanacul se spala bine. Se pune intr-un vas mai mare si se toarna apa calda peste frunze. Se scurge bine de apa si se presara cu putina sare.



  1. Ceapa se taie rondele (sau ca si pt calit daca folositi 1 capatana de ceapa)

  2. Ouale se bat si se toarna peste spanac si ceapa. Amestecam bine frunzele de spanac astfel incat ouale sa cuprinda tot spanacul.

  3. Tava se unge cu margarina.

  4. Foietajul se imparte in jumatate si se unge fiecare coala cu ulei de masline/ floarea soarelui. Jumatate se aseaza dedesubt, jumatate peste umplutura (si foile care le asezam deasupra trebuiesc unse fiecare in parte)

  5. Feta se sfarama printre frunzele de spanac.

  6. Se da la cuptorul pre-incalzit pentru 45 minute. Temperatura cuptorului sa fie medie, cca 170 grade.

  7. Cand este rumenita frumos, putem scoate tava. Se taie dupa ce s-a racit.


 

TIPS-URI

1

folositi telemea de capra/vaca daca nu gasiti feta.

2

se poate asezona oul cu putin piper

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

gugugh 1

28.01.2012, 20:19

printre preferatele mele! o minunatie de gust

mihaelaradu 1

06.02.2012, 15:33

Ma bucr ca va place fetelor :*
Ina in burtica e o viitoare gospodina

Bya Ralu 1

18.03.2013, 21:54

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Cosulete cu ciuperci