Drob de porc cu verdeata si slanina

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2014 | 8388 vizualizari

 

Sincer mie imi place drobul dar in combinatie cu carne tocata pentru ca nu agreez organele, dar avand carne in el mananc si eu doua feliute, insa alor mei le place cel din organe. L-am combinat cu putina slaninuta sa nu fie fad, multa verdeata si uite asa a iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • organe de porc ( o inima, un rinichi, 1 plaman, o limba, 2 ficati)
  • 1 bucatica slanina (cam 100-150 gr)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • sare
  • piper
  • 5 oua (4 daca sunt mai mari) + 1 pentru uns
  • 2 linguri pesmet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de porc cu verdeata si slanina:

Spalam organele si le punem la fiert.

Dupa ce s-au fiert le scurgem, le lasam sa se racoreasca, doar limba cat este fierbinte o decojim de pielita.

Le taiem bucati mari si le trecem prin robot, dar nu le facem pasta ci sa aiba aspect de tocat.

Slanina tot prin robot o trecem.

Ceapa verde o curatam, o spalam si o taiem rondele.

Mararul si patrunjelul le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt.

Intr-un bol amestecam organele cu slaninuta, toate verdeturile, sare si piper dupa gust.

Adaugam ouale, pesmetul si invartim bine in compozitie.


Punem hartie de copt intr-o tava potrivita de chec si in una mai mica (eu nu am avut mai mica si am folosit una de aceeasi dimensiune doar ca am umplut-o pe jumatate), asezam compozitia si o nivelam.

Batem un ou spuma si ungem drobul.

Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste frumos deasupra si este bine copt.


Il scoatem cand este gata sa se racoresca apoi servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de porc cu verdeata si slanina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Rocsi 1

18.05.2014, 19:08

Multumesc July

Micutza Luana 1

18.05.2014, 20:27

bun

Rocsi 1

18.05.2014, 21:09

Luana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Drob cu carne de porc in manta de bacon