Drob de pui in aluat foietaj

de Rahela Velicu in Ficat, 11 Mai 2021 | 3228 vizualizari

 

Una dintre cele mai gustoasa mancaruri traditionala de Paste
"Retete pascale" 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pui
  • 1 buc piept de pui
  • 5 oua crude + 2 oua fierte
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 1 legatura de marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • + jumatate dintr-un aluat foietaj, aprox. 200 gr
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui in aluat foietaj:

Fierbem ficatul de pui. Separat fierbem si pieptul de pui.

Tocam marunt ficatul si pieptul de pui. Tocam marunt si ceapa, usturoiul si verdeata.

Amestecam carnea cu verdetata, adaugam ouale batute, sare piper si cele doua oua fierte ( taiate mai mare). Amestecam bine.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt. Adaugam jumatate si aluatul de foietaj si il asezam frumos in tava ( marginile trebuie sa fie mai mari decat forma de chec pentru a putea sa le impreunam frumos).

Punem toata compozitia de drob, taiem lateralele aluatului in fasii de aproximativ un cm latime. Punem intai capetele din lungimea tavii, apoi impreunam fasiile taiate din lateral.

Ungem drobul cu galbenus amesteca cu 1 lingura de lapte si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 15 minute. Marim apoi temperatura la 200 de grade C si mai lasam inca 15 minute. Il portionam dupa ce se raceste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui in aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana)