Drob de pui in foietaj

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2011 | 8366 vizualizari

 

Este unul din preparatele care nu lipsesc niciodata de pe masa de Paste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de pui
  • 2 piepti de pui dezosati
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 2 legaturi de marar
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1-2 cepe uscate
  • 5 oua crude
  • 6 oua fierte tari
  • 2 foi aluat foietaj
  • 1 galbenus pentru uns foile de aluat
  • seminte de susan
  • ulei pentru calit
  • unt si faina pentru tapetat tava
  • boia dulce(cine doreste poate folosi iute)
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui in foietaj:

Spalam pieptii de pui , ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.Lasam la fiert circa 15 -20 min. timp in care indepartam spuma care se formeaza.


Separat spalam si curatam ficateii si ii punem si pe ei in alt vas la fiert.Lasam la fiert circa 10-15 min. timp in care indepartam spuma care se formeaza.


Scoatem intr-o strecuratoare atat carnea de pui cat si ficateii si lasam sa se racoreasca putin apoi dam totul fie prin masina de tocat fie prin robotul de bucatarie.


Intre timp curatam ceapa uscata, o taiem marunt si o calim in putin ulei.Spalam ardeiul gras,indepartam cotorul, curatam de seminte, taiem cubulete si adaugam peste ceapa uscata si lasam la calit 4-5 min. pana cand ardeiul se inmoaie putin.


Firele de ceapa verde si usturoi verde le spalam, le curatam .La fel procedam si cu verdeata(mararul si patrunjelul).Trecem totul prin masina de tocat sau prin robot.


Urmeaza sa facem amestecul pentru drob:peste carnea tocata adaugam ceapa si ardeiul calite impreuna cu uleiul in care acestea au fost calite si apoi verziturile tocate(ceapa, usturoi, marar, patrunjel).Amestecam bine aceasta compozitie apoi adaugam boia , sare si piper dupa gustul fiecaruia.Adaugam si ouale crude(le putem adauga direct sau mai intai le batem bine intr-un castron) si amestecam iarasi.Numarul de oua folosite depinde de marimea acestora.In final trebuie sa obtinem un amestec omogen.

Urmeaza operatia de asamblare a drobului:repartizarea amestecului se face in tavi de chec sau in orice alt vas , fiecare ce prefera.Fiecare vas se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Se "imbraca" apoi cu foaia de aluat astfel incat acesta sa cada si pe peretii exteriori ai formei de chec.


Punem in fiecare forma compozitie de drob pana la jumatatea formei iar deasupra asezam cate 3 oua fierte tari pe lungime.Acoperim apoi cu inca un strat de amestec de drob si apoi "imbracam " cu foaia de aluat.

Imi mai ramasese putin aluat si mi-a venit ideea de a imbunatati putin aspectul drobului taind cerculete si lipindu-le pe foaia de aluat.Ungem cu galbenus , presaram cu susan si dam la cuptor.Lasam circa 30-40 min.la cuptor(depinde de fiecare cuptor in parte timpul de coacere).

Cand este bine facut si frumos rumenit il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca in forma si apoi il scoatem si il taiem felii.



Imi place tare mult sa-l servesc alaturi de ceapa verde si ridichii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Bucataras Medi 1

04.05.2011, 17:55

Cristina dana, se pare ca si tu mananci, deci nu te intreb nimic ca nu vreau sa te deranjez ..............

Bucataras Medi 1

04.05.2011, 17:55

Multumesc Mirela..............da, mie mi-a placut tare mult............

Bucataras Medi 1

04.05.2011, 17:56

Ma bucur ca iti place Mamaie...........

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui