Rulada de spanac

de marianascarlat in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2013 | 5027 vizualizari

 

Nu este cea mai reusita din cate am facut pentru ca am uitat-o cam mult in cuptor si foaia a fost cam crocanta si nu s-a rulat foarte frumos, dar va asigur ca a fost delicioasa.

Reteta o am din Caietul cu retete al lui Vio de mult timp si am facut-o de foarte multe opri ca imi place tare mult>

.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr spanac
  • 3 oua
  • 4 linguri de faina
  • un praf de copt
  • 300 gr crema de branza
  • 2 linguri margarina
  • 1 ardei gras rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de spanac:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga spanacul. Eu am folosit spanac congelat, dar daca folositi spanac proaspat trebuie sa-l fierbeti si sa-l tocati. Am adaugat in compozitie si galbenusurile si la sfarsit am adaugat cele 4 linguri de faina si praful de copt.


Se amesteca totul bine si apoi turnam aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu folosesc tava de la aragaz. E perfecta.


Se coace la foc mediu aproximativ 30 de minute. Se verifica daca s-a copt cu o scobitoare. Atentie! Foaia nu trebuie sa se rumeneasca, altfel patiti ca mine si foaia devine casanta.


Se rastoarna cu grija pe o alta foaie de hartie de copt cu fata in jos, se ruleaza cu hartie cu tot si se lasa la racit.


Intre timp pregatim umplutura. Margarina se freaca cu crema de branza( cand n-am o crema de branza si am branza dulce de vaci o frec cu doua linguri de smantana si un praf de sare).


Apoi adaug si ardeiul rosu taiat cubulete. Eu am avut cubuletele puse de asta toamna la congelator.


Desfacem foaia de spanac racita , o ungem cu crema de branza, o rulam iar in hartia de copt si o lasam la frigider cel putin o ora.


O servim taiata felii cu ajutorul unui cutit bine ascutit.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

marianascarlat 1

08.04.2013, 15:55

Reteta lui Vio era cu margarina si asa am facut-o si eu.

neluz 1

08.04.2013, 15:57

Nu-mi place! fiiiindca nu o am!!

RuxyRux 1

08.04.2013, 22:44

Ce deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!