Drob de vinete

de adnia in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2013 | 3351 vizualizari

 

Aceasta este un aperitiv foarte simplu de realizat, gustos si inedit, zic eu.Sau cel putin, eu am fost extrem de incantata!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 3 vinete mici
  • -2 cepe medii
  • -2 ardei grasi rosii
  • -3 oua
  • -sare, piper
  • -faina cat cuprinde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de vinete:

Am fiert  in apa cu sare vinetele taiate cubulete (aprox 10 min.) apoi le-am scurs foarte bine si le-am pasat in robot. Intre timp am calit ceapa si ardeii grasi taiati cubulete si le-am asezonat cu sare si piper, iar dupa ce s-a mai racit putin compozitia, am amestecat-o bine cu vinetele pasate, 2 oua si faina, pana s-a format o pasta ceva mai consistenta decat cea de chec. Am incins cuptorul si am tapetat o forma de chec cu hartie de copt, am turnat compozitia mea si am uns-o cu al 3-lea ou batut. Am tinut la cuptor pana s-a rumenit putin (aprox. 30 min). Drobul de vinete a putut fi taiat foarte bine abea dupa ce s-a racit complet.

Eu am servit atat cald, cat si rece..in ambele situatii este excelent si il recomand cu caldura, dar pot sa spun ca sub forma rece m-a incantat cel mai mult, in special datorita tinutei. Se portioneaza mult mai bine in feliute, iar consistenta este usor cremoasa.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de vinete" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

antohya

antohya 1

27.01.2013, 07:49

ce bun cred ca este gata la favorite

antohya

antohya 1

27.01.2013, 07:50

dar eu o voi face cu vinete coapte nu inteleg de ce le fierbi si nu le coci ca oricum le dai prin robot?

adnia

adnia 1

27.01.2013, 09:53

danakarin, da, am cojit vinetele...nu am mai specificat
antohya, le-am fiert pt. ca asa era reteta, dar data viitoare incerc si cu ele coapte

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!