Apertitiv saleuri de casa (2)

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2020 | 2426 vizualizari

 

Saleurile cu aluat de casă sunt nelipsite la noi, de sărbători, când după atâtea prăjituri, parcă ar merge niște saleuri cu cașcaval. Am adaptat rețeta pe care o am de la părinții mei, după cum le pregăteau și lor, când erau copii, mamele lor.
„Bunatati pentru Craciun”

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină (+ pentru înfăinat),
  • 150 ml apă rece,
  • 250 g margarină/unt/osânză,
  • 1 linguriţă sare,
  • 5 g praf de copt,
  • 100 g caşcaval ras pentru ornat;
  • 1 ou bătut bine pentru uns aluatul.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apertitiv saleuri de casa (2):

 

Într-un vas adânc se amestecă 250 g făină cu apa și sarea, se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină, se frământă pentru 5 minute, până se obține un aluat bun de întins, dar pufos. Până acum, e simplu, seamănă cu cel pe care îl fac la mucenicii muntenești doar că în cantități mai mari. Se dă aluatul la frigider pentru 30 de minute.

 Se scoate aluatul din frigider, se întinde în foaie subțire, se așază în mijloc blocul de unt, care se bate cu făcălețul până se face foiță. Tata îmi povestește că așa îl făcea mama lui, doar că folosea osânză, vă dați seama că sunt mult mai bune astfel, însă fiecare folosește ce are și ce-i place!

 Se întinde și se împăturește aluatul, reluând acest proces de 3 ori, apoi se dă la frigider. Eu l-am dat peste noapte la frigider, pentru că am avut mai multe rețete de pregătit și le-am făcut în etape (ca să nu se adune toate în ultima zi).

 A doua zi, se împarte aluatul în bucăți mai mici, pentru a lucra mai ușor cu el. În plus, se lucrează greu cu el dacă se încălzește grăsimea pe care o conține.

 Se preîncălzeşte cuptorul. Se presară făină pe masa de lucru şi se întinde aluatul într-o foaie grosuţă, care se taie fâşii cu un cuţit dat prin făină sau o rolă pentru patiserie.

Se unge cu ou bătut, apoi se presară cașcaval ras.

 Se aşază saleurile într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se dau la cuptor la foc potrivit cam 18 minute sau până devin aurii.

 Se lucrează la fel şi aluatul rămas. Se obțin 3 tăvi cu saleuri.

 

Timp de pregătire: 1h 30min

Timp de coacere: 18 min/fiecare tavă

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/saleuri-de-casa-reteta-2.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Apertitiv saleuri de casa (2)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Briose si tarta aperitiv