Tarta cu prosciutto si cascaval

de angyb in Aperitive / Garnituri, 16 Mai 2012 | 15782 vizualizari

 

By Miremirc

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350g faina
  • 1 plic de drojdie
  • 3 lg. ulei
  • sare
  • 200 ml lapte caldut

Umplutura:

  • 2 oua
  • 1 albus
  • 200 g prosciutto cotto
  • 200 gr.smantana
  • 150g cascaval
  • sare

Pt.uns:

  • 1 galbenus
  • 1 lg.lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prosciutto si cascaval:

Amestecam faina cu drojdia uscata.Adaugam uleiul,sare si laptele caldut amestecand pana cand se incorporeaza tot laptele,dupa care framantam pana cand aluatul se desprinde de pe maini.se lasa la dospit 40-50 de minute.

2/3 din aluat il intindem pe masa cu faina dupa care il asezam in tava.aluatul se inteapa cu furculita din loc in loc.

Umplutura: Mixam ouale cu albusul si cu sarea dupa care adaugam smantana.taiem proscitto cubulete si cascavalul il dam prin razatoare. si adaugam in amestecul de oua.Turnam peste aluat.

Marginile le tragem peste umplutura ,intindem aluatul si taiem fasii si le asezam deasupra,

Ungem deasupra cu galbenus de ou si dam la cuptor pana se rumeneste.

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prosciutto si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

dodoverde 1

29.09.2013, 12:44

cred ca iese bine dar reteta e incompleta;cit cintareste drojdia? nu spui cita smintina ,nu apare in ingrediente;mai multa atentie!!!!

angyb 1

29.09.2013, 17:19

Dodo ai dreptate lipseste smantana am folosit 200g se smantana,iar drojdia daca nu ma insel cantareste 16g un pliculet

adry88 1

29.09.2013, 19:27

excelenta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Un fel de mic dejun