Dulceață de gutui

de Panacris in Dulceata / Gem, 11 Oct 2013 | 2662 vizualizari

 

Ei, a venit și vremea gutuilor;) Nu puteam să le ignor. Am tot văzut pe ici, pe colo, că toată lumea apreciază dulceața de gutui cu bucățele, mi-am luat inima în dinți și cu răbdarea din dotare, am dat gata cele 4000 g de gutui. Bineînțeles că am adus ceva îmbunătățiri rețetei clasice;) Super demențială și aromată!

 

INGREDIENTE

  • gutui curățate și tocate mărunt cca. 3000 g,
  • zahăr tos 1500 g,
  • mix pentru vin fiert de la Kotany ( vanilie, ghimbir, cuișoare, școrțișoară)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de gutui:

Gutuile se spală bine de puf, apoi se taie în patru, se curăță de coajă, sămburi și se toacă mărunt. De obicei în rețeta clasică, gutuile mărunțite se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida ;) Nu am avut în dotare, nici măcar o sare de lămâie, așa că m-a grăbit ca să nu se schimbe culoarea ;) Într-o oală cu fund dublu, triplu sau un ceaun, se pune un strat de gutui, un strat de zahăr, din nou gutui, alternând pâna ce se consumă ingredientele. Apoi se pune la fiert la foc mic, neacoperit cca. 30 de minute. Vreau să vă spun că după primul clocot gutuile au revenit la culoarea inițială (am ascultat sfatul Motanului, să nu mă impacientez :) Spre finalul fierberii, după ce dulceața se încheagă se adaugă mirodeniile, lăsându-se în cca. 5 minute la fiert. Dulceața se pune fierbinte în borcane sterilizate, apoi se lasă la dunst cald, iar a doua zi se depozitează în cămară.


Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Mix-ul de la Kotany, se poate înlocui cu un plic de zahăt vanilinat bourbon, 1 praf de scorțișoară, unul de ghmibir și unul de cuișoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

11.10.2013, 23:12

buna buna

xana 1

12.10.2013, 17:38

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 16:09

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici