Dulceață de mure

de muffin_lover in Dulceata / Gem, 2 Aug 2013 | 745 vizualizari

 

Dulceața asta e minunată, mai ales dacă vă plac fructele de pădure dulci acrișoare. Eu nu am avut decât vreo 800 de grame de fructe dar vouă o să vă dau cantități demne de niște bucătărași pofticioși. Spor la treabă și la degustare.. mmmm....

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mure
  • 1 kg zahăr
  • zeama stoarsă de la o lămâie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de mure:

Murele se curăță de orice impurități și se spală sub jet de apă rece. Se pun apoi într-o cratiță cu 200 ml de apă și cu zahărul. Se lasă să dea un clocot și se iau de pe foc. Acum turnati-le într-un blender și pasati câteva secunde. Strecurați compoziția printr-o sită fină în așa fel încăt șă nu rămână semințe. Reașezați siropul obtinut pe foc și lăsați să fiarbă aprox. 5 minute. Înainte de a stinge focul adăugați zeama de lămâie. Dacă vreți puteți adăuga și gelațină în compoziție preparată după dozajul și instrucțiunile de pe ambalaj, însă nu e nevoie fiindcă dulceața se va întări.


Cât timp dulceața este caldă puneți-o în borcane sterilizate și acoperiți-o ermetic iar apoi aveți puțintică răbdare să se răcească.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

merisor 1

02.08.2013, 18:58

Foarte buna! O ador!

MotanLaOale 1

02.08.2013, 18:58

Rocsi 1

03.08.2013, 15:39

Mmm ce buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gem de struguri