Dulceaţă de afine

de diaconta in Conserve, 8 Iul 2012 | 12315 vizualizari

 

Afinul,cunoscut şi sub denumirea de afinghi,asine,coacă,cucuzie,pomişoare sau ştiinţific Vaccinum myrtillus face parte din familia Ericaceae.In afara de faptul că gustul lor dulce acrişor te cucereşte instantaneu,are deosebite proprietaţi terapeutice.Astfel se pot folosi atât fructele cât şi frunzele sale.
Cel mai important efect terapeutic este acela împotriva diareei şi diabetului.
Putem sa consumăm fructele delicioase ca atare sau sa preparam dulceţuri ori gemuri delicioase,băuturi răcoritoare ori lichioruri.
Pentru dulceaţa aceasta am ales varianta clasică în pofida celei cu gelfix,deşi eu sunt la fel de mulţumită şi de acelea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de afine
  • 600 gr zahar
  • Zeama de la ½ de lamâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de afine:

Afinele se spala si se curata de eventualele impuritati.Se pun sa stea cu zaharul vreo 2 ore.Cred însa ca se pot pune si direct la fiert deoarece nu au lasat deloc suc in tot acest timp.

Se pun apoi la fiert intr-o cratita cu fundul dublu.

Eu am lasat sa fiarba 40 de minute dupa primul clocot.A iesit forte groasa.

Daca o doriti mai fluida lasati mai putin timp.

Spre final se adauga zeama de lamâie.

Pentru a vedea daca e fiarta suficient,puneti o lingurita de dulceata pe o farfurioiara care ati tinut-o in frigider.Daca se încheaga înseamna ca e gata.

Punem dulceata in borcane curate si sterilizate,închidem capacele si le lasam acoperite cu un prosop sa se raceasca.

Le punem în camara ori mai la îndemâna.Având în vedere ca au iesit doar 4 borcanele,eu nu le-am pus prea departe.

In prima faza am combinat-o cu niste gogosi si parca ma mai bantuie ceva idei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

diaconta 1

12.07.2012, 20:24

Gaby,da' nu poti sa-l lasi pe Cezar sa vina sa-mi arate si mie unde gasesc afine,ca as mai pune niste dulceata

diaconta 1

12.07.2012, 20:25

gaby_d
12.07.2012, 17:57

şiiii, ne-a prins ploaia şiii ne-am pupat sub un copac
vezi ca nu-i bine sa stai sub copac cand ploua

diaconta 1

12.07.2012, 22:47

o fi ajuns Gaby acasa,ori inca sta de ploaie???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei iuți în oțet