Dulceaţă de afine

de diaconta in Conserve, 8 Iul 2012 | 9724 vizualizari

 

Afinul,cunoscut şi sub denumirea de afinghi,asine,coacă,cucuzie,pomişoare sau ştiinţific Vaccinum myrtillus face parte din familia Ericaceae.In afara de faptul că gustul lor dulce acrişor te cucereşte instantaneu,are deosebite proprietaţi terapeutice.Astfel se pot folosi atât fructele cât şi frunzele sale.
Cel mai important efect terapeutic este acela împotriva diareei şi diabetului.
Putem sa consumăm fructele delicioase ca atare sau sa preparam dulceţuri ori gemuri delicioase,băuturi răcoritoare ori lichioruri.
Pentru dulceaţa aceasta am ales varianta clasică în pofida celei cu gelfix,deşi eu sunt la fel de mulţumită şi de acelea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de afine
  • 600 gr zahar
  • Zeama de la ½ de lamâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de afine:

Afinele se spala si se curata de eventualele impuritati.Se pun sa stea cu zaharul vreo 2 ore.Cred însa ca se pot pune si direct la fiert deoarece nu au lasat deloc suc in tot acest timp.


Se pun apoi la fiert intr-o cratita cu fundul dublu.


Eu am lasat sa fiarba 40 de minute dupa primul clocot.A iesit forte groasa.


Daca o doriti mai fluida lasati mai putin timp.


Spre final se adauga zeama de lamâie.


Pentru a vedea daca e fiarta suficient,puneti o lingurita de dulceata pe o farfurioiara care ati tinut-o in frigider.Daca se încheaga înseamna ca e gata.


Punem dulceata in borcane curate si sterilizate,închidem capacele si le lasam acoperite cu un prosop sa se raceasca.


Le punem în camara ori mai la îndemâna.Având în vedere ca au iesit doar 4 borcanele,eu nu le-am pus prea departe.


In prima faza am combinat-o cu niste gogosi si parca ma mai bantuie ceva idei.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

diaconta 1

12.07.2012, 20:24

Gaby,da' nu poti sa-l lasi pe Cezar sa vina sa-mi arate si mie unde gasesc afine,ca as mai pune niste dulceata

diaconta 1

12.07.2012, 20:25

gaby_d
12.07.2012, 17:57

şiiii, ne-a prins ploaia şiii ne-am pupat sub un copac
vezi ca nu-i bine sa stai sub copac cand ploua

diaconta 1

12.07.2012, 22:47

o fi ajuns Gaby acasa,ori inca sta de ploaie???

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Gogosari cu vinete marinate