Dulceata de ardei iute

de Ina in Dulceata / Gem, 25 Sep 2016 | 10756 vizualizari

 

Prima data am gustat aceasta dulceata la Slanic, preparata de Radu Popovici si de atunci mi-am zis mereu ca o voi face dar n-am reusit pana acum. 
Fiind mare amator de  "iute",  Costel m-a rugat insistent sa-i prepar aceasta dulceata si chiar m-a ajutat la curatatul ardeilor.
Pot spune ca mi-a iesit o dulceata perfecta din punct de vedere al culorii, consistentei si aromei. Dar e iuteeeee!!! :)))))
Iata cum am procedat: 

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg ardei iute rosu ( carnos )
  • 6 gogosari mari rosii
  • 1 litru otet
  • 700 g zahar tos
  • 500 g zahar gelifiant
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute:

Curatam ardeii de cotoare, seminte si nervuri, ajutandu-ne obligatoriu de manusi. Procedam la fel cu gogosarii ( mai putin manusile :)) ).


Dupa ce-i spalam in 2-3 ape reci maruntim ardeii si gogosarii la robot, insistand mai mult la gogosar pentru a-si lasa cat mai mult suc.


Punem la fiert, intr-o oala incapatoare, otetul si zaharul ( si cel tos si cel gelifiant ). Lasam sa fiarba in clocot cca 5 minute apoi adaugam amestecul de ardei si gogosar. Amestecam cu grija si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru cca o ora. Trebuie sa scada bine siropul si sa se lege ca la dulceata de fructe. Verificam daca este legat siropul punand cateva picaturi pe o farfurioara si incercand sa desprindem lingura de farfurioara ( vom simti o usoara rezistenta ).


Turnam dulceata fierbinte in borcane curate, capsam cu capace fierte in prealabil si acoperim borcanele cu un prosop pana ce dulceata se raceste si capacele nu mai pacane ( se formeaza vid in interior ).


Depozitam in camara/beci.


Se serveste ca atare langa friptura, cu branza si paine prajita sau se poate adauga la diverse sosuri.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa obtineti o dulceata mai putin iute adaugati mai mult gogosar/ardei capia.

2

Gogosarul confera dulcetii o aroma deosebita, dar si culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Ina 1

27.09.2016, 17:19

Multumesc!

noiinbucatarie 1

08.10.2016, 12:41

kytz 1

09.10.2017, 15:32

Un deliciu iuteeeeeee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iute