Dulceata de caise

de adasev12 in Dulceata / Gem, 10 Iul 2011 | 2711 vizualizari

 

fiindca aveam niste caise foarte coapte....trebuiau folosite urgent...deci au iesit dulceata....

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg caise
  • 750 g zahar
  • o lamaie
  • coaja de lamaie si portocala rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Caisele le-am spalat si scos samburii pe care i-am spart si i-am adaugat apoi decojiti la fructe ( am vazut tipsul asta nu mai stiu la care bucataras...dar mi-a placut...), le-am presarat cu zahar si le-am lasat cateva ore, timp in care aproape s-a topit tot zaharul

Le-am pus apoi la foc potrivit si din cand in cand am amestecat sa nu se prinda de fund...desi am lasat caisele jumatati...erau asa de coapte ca la final s-au facut  pasta...

Cand dulceata a inceput sa se lege, am adaugat coaja rasa de lamaie si portocala si sucul de lamaie.

Am mai lasat un clocot si am oprit focul.

Am pus-o fierbinte in borcane la fel, fierbinti si am lasat sa se raceasca intr-un servet .

A iesit super buna...deja un borcan s-a dus pe jumatate...de ieri...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

adasev12 1

11.07.2011, 11:55

diva....

Lau 1

11.07.2011, 13:35

buna

mamaieelena 1

11.07.2011, 14:45

draga mea dulceata se prepara altfel si gemul este exact cum l-ai facut tu si alegerea iti apartine la cum iti numesti preparatele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise