Dulceata de capsuni reteta

de Cris2711 in Dulceata / Gem, 31 Mai 2014 | 1902 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Dragii mei am reusit sa fac si eu dulceata de capsuni.Astazi am facut din 2 kg si mi-au iesit 6 borcane de 440 gr.(vezi foto).Eu am ales varianta rapida cu zahar gelifiant(gelfix)de la Dr.Oetker 2:1,o varianta de gelfix concentrata.A iesit foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 2 kg capsuni
  • 1 kg zahar gelifiant 2:1
  • 2 lingurite cu zeama de la o lamaie proaspata
  • 2 zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta


Intai am pregatit borcanele,8 la numar,de 440 gr.Le-am spalat ,apoi le-am pus la cuptor la 100°C cu usa intredeschisa,pentru 15 minute.


Capsunile proaspete,le-am spalat si curatat de codite.


Apoi le-am pus intr-un castron mai inalt si le-am zdrobit cu blenderul.


Eu le-am zdrobit pentru ca sotului meu nu ii plac in dulceata,in bucati.


Dupa ce le-am zdrobit bine,le-am pus intr-o oala la fiert,apoi am adaugat zaharul gelfix,zeama de lamaie si zaharul vanilat,le-am lasat la foc mediu sa fiarba,a nu se lasa nesupravegheate!


Eu am mixat din cand in cand,din momentul cand fierb ,se mai lasa 15 minute la foc mic,amestecand continuu.


Daca se formeaza spuma deasupra,se indeparteaza.


Cand este gata se imparte in borcane,apoi se pun capacele.


Mie mi-au iesit 6 borcane si inca putin ,asa o farfurioara plina pentru mic dejun in urmatoarele doua zile.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si vanilie Bourbon,ii da o aroma deosebita.

2

Se poate combina si cu rubarba

3

A se respecta timpul de fierbere,cel indicat pe pachetul de gelfix,deoarece este diferit de la un tip la altul,de la o marca la alta

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Cris2711 1

01.06.2014, 18:06

Tabi

laura_n 1

02.06.2014, 17:05

lucy2002 1

20.07.2014, 14:18

Foarte buna eu mai am de anul trecut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta (cu gel fix 3x1)