Dulceata de cirese

de lilik in Dulceata / Gem, 28 Iun 2011 | 1435 vizualizari

 

stiu ca sunt destule retete de dulceata,dar fiecare din noi o face in alt fel asa ca va dau si varianta mea..

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese(curatate de samburi si codite)
  • 1,200 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Spalam ciresele,le lasam sa se usuce sau le stergem,le luam coditele si le scoatem samburii(asta e cea mai lunga operatiune:))).


Luam o oala cu fundul gros si punem 1 strat de cirese,unul de zahar si tot asa pana terminam ingredientele,punem capacul si lasam la rece o noapte.


A doua zi scoatem din frigider,luam capacul si punem pe foc.Cand incepe sa fiarba punem sucul de la cele 2 lamai si spumam de cate ori este nevoie.


Lasam sa fiarba,amestecand mereu ca nu cumva sa se lipeasca,pana incepe sa se ingroase si siropul incepe a se lega,,apoi scoatem pe o farfurioara si lasam la racit,daca nu curge este gata.


Calculati ca dupa ce se raceste se ingroasa destul.


Dam deoparte si punem in borcanele sterilizate(le spalam si le dam la cuptor la 100-125° timp de 10-15 minute).


Punem sub borcan lama unui cutit pt a nu se crapa,apoi umplem cu dulceata,punem capacele si intoarcem borcanele cu capacul in jos pana se racesc,apoi le stergem,le etichetam si le punem in camara.

 

TIPS-URI

1

este indicat sa puneti o plita pt copt vinete sub oala intimp ce fierbeti dulceata,dar din pacate eu nu am avut.

2

tin sa precizez ca sucul de lamaie il puteti pune si la sfarsit,10-15 minute inainte de a stinge focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

lilik 1

29.06.2011, 23:48

Cris

Lau 1

01.07.2011, 16:58

adry88 1

02.07.2011, 16:28

tare buna felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri