Dulceata de cirese negre

de oanapl in Dulceata / Gem, 27 Mai 2017 | 1083 vizualizari

 

Majoritatea retetelor recomandă să se pună zahăr 1:1, dar nouă ne place dulceata de cirese negre amară, asadar am pus mai putin zahar si a iesit chiar pe gustul nostru. Incă mai am dulceată facută in anul 2015 si care arată perfect, fără să fi prins aer sau să facă mucegai.
Această retetă am invătat-o de la bunica. Imi amintesc cu drag de ciresul bătran din grădina bunicii, care conform celor spuse de bunica, fusese plantat cu zeci de ani in urmă de către soacra ei. Ciresul avea peste 60 de ani si făcea o dată la 2 ani niste cirese grozav de bune, din care noi pregăteam o dulceată delicioasă. Desi era o treabă "murdară" si migăloasă, o ajutam in fiecare an pe bunica să pregătească dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 6.7 kg cirese fara samburi (aproximativ 10 kg cu samburi)
  • 3 kg zahar
  • 2 lime
  • zeama de la o lamaie
Portii: 19
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese negre:

Speli ciresele, le scurgi bine de apa si scoti samburii. Noi i-am scos, cu ajutorul unui aparat special de scos samburii.


Cantaresti ciresele dupa ce scoti samburii si adaugi zaharul.


Lasi ciresele la rece cateva ore, sau peste noapte, si apoi le pui la fiert la foc mic. Dupa ce incepe sa clocoteasca, aduni spuma formata, de cate ori este nevoie. Pui o lingura cu dulceata pe o farfurie si o dai la rece. Daca se incheaga, inseamna ca este gata dulceata.


Cand incepe sa se lege compozitia, adaugi zeama de lamaie si cubuletele de lime si mai lasi sa fiarba 10-20 de minute. Eu am fiert dulceata timp de aproximativ 4 ore, la foc mic.

Torni dulceata in borcanele sterilizate, infiletezi capacele si rastorni borcanele cu capacul in jos, timp de 15 minute, apoi le aduci in pozitia normal, le acoperi cu o patura groasa si le lasi sa se raceasca lent.


Mie mi-au iesit 19 borcanele de 400 g fiecare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

oanapl 1

29.05.2017, 11:13

Ma bucur ca va place si va invit sa o testati!

kytz 1

08.06.2017, 10:17

Vin și eu la testat!

oanapl 1

08.06.2017, 15:36

Hai!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune la cuptor