Dulceata de visine

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 3 Aug 2011 | 3211 vizualizari

 

Dulceata de visine este preferata mea. Si sprea rusinea mea am uitat sa postez aceasta reteta. Am facut dulceata acum 2 saptamani, dar am uitat de ea :). Dar vreau totusi sa va arat si voua ce mi-a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 4 kg visine fara samburi
  • 4 kg zahar
  • 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Spalam bine fructele iar apoi le curatam de codite si samburi. Ajutoarele mele au fost (si de aceasta data) Silviu si aparatul de scos samburi :). Aparatul acesta s-a dovedit inca o data a fi o achizitie buna. La visine a fost cel mai eficient (mai greu a fost la ciresele amare).

Dupa ce am curatat visinele le punem intr-o oala si adaugam zaharul. Lasam ~1 ora si mai amestecam din cand in cand.

Punem apoi oala pe foc (eu am folosit si de aceasta data o plita pe care am pus-o sub oala). Lasam sa fiarba la foc potrivit si avem grija sa adunam spuma formata deasupra. Trebuie amestecat destul de des, pentru a evita lipirea dulcetii de oala.

Lasam sa fiarba pana se leaga. Testam consistenta picurand cateva picaturi de dulceata pe o farfurie. Daca nu curge dupa ce s-a racit, inseamna ca dulceata noastra este gata.

Adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea 2-3 clocote. Stingem focul si lasam putin sa se racoreasca.

Punem dulceata calda in borcane spalate si sterilizate si apoi le punem capacul. Intorcem borcanele pe capac si le acoperim pana a doua zi.

A doua zi le putem depozita pentru iarna :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

ionela2682 1

04.08.2011, 21:00

Bya Ralu 1

20.04.2012, 00:57

super!!!!si mie imi place foarte mult!o sa o incerc si eu!

La Ancuta 1

20.04.2012, 08:46

gurita incerca-o, pentru ca merita

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din petale de bujori