Dulceata de coacaze negre fara fierbere

de Ksenya in Conserve, 17 Iul 2015 | 7133 vizualizari

 

Este o reteta de dulceata aparte ,foarte parfumata.Avantajul ei este ca, isi pastreaza toti nutrientii intacti.Este foarte buna in : anemie, surmenaj, insuficienţă cardiacă şi respiratorie, pneumonie, gastrită, hipertensiune arterială, ulcer, colită, diaree cronică, dizenterie, boli reumatice, pielonefrite, celulită, ateroscreloză, obezitate, tulburări circulatorii, boli oculare, insomnii şi afectiuni ale sistemului nervos. - sursa proprietati , csid.ro . Apelati cu incredere la ea atunci cand sunteti raciti si faceti febra.Este o minune!
V-o recomand cu placere.:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de coacaze negre
  • 1,5 kg zahar + 3-4 linguri pentru capac.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze negre fara fierbere:

Coacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi  le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat.

Intr-un  castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o parte din zahar  apeland la un zdobitor ( eu l-am folosit pe cel  de la mojar).Apoi adaugam si cealalta parte de zahar si zdrobim pana transformam bobitele intr-o pasta.Amestecam ,acoperim castronul cu un prosop .

Se lasa cam 2-3 zile.In acest timip trebuie amestecat  de cateva ori.Eu am repetat procedura cam 4-5 ori pe zi,astfel se va topi zaharul.A 3-a zi se v-a umple borcanele spalate si srerilizate  lasand  loc de 1 deget ,spatiu pentru a acoperi cu zahar,astfel se v-a forma un capac . Se infileteaza si se dau borcanele la racoare beci sau frigider.Nu va faceti griji,dulceata nu v-a fermenta daca parcurgeti toti acesti pasi.Foarte important! Nu uitati  trebuie amestecata dulceata,altfel v-a fermenta.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru a pastra cat mai mai multi nutrieni evitati sa dati boabele prin masina de tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze negre fara fierbere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ksenya 1

19.07.2015, 09:31

Cris2711 ,teleportez un borcan

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:28

Amintiri din copilarie... Si "malina" si "smorodina" puse de Nana cu zahar la borcan, treceau la sfarsitul vacantei, granita pe la Ungheni, spre Romania...

abstract01 1

24.12.2019, 00:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Gogosari la cuptor