Dulceata de coacaze negre fara fierbere

de Ksenya in Conserve, 17 Iul 2015 | 7072 vizualizari

 

Este o reteta de dulceata aparte ,foarte parfumata.Avantajul ei este ca, isi pastreaza toti nutrientii intacti.Este foarte buna in : anemie, surmenaj, insuficienţă cardiacă şi respiratorie, pneumonie, gastrită, hipertensiune arterială, ulcer, colită, diaree cronică, dizenterie, boli reumatice, pielonefrite, celulită, ateroscreloză, obezitate, tulburări circulatorii, boli oculare, insomnii şi afectiuni ale sistemului nervos. - sursa proprietati , csid.ro . Apelati cu incredere la ea atunci cand sunteti raciti si faceti febra.Este o minune!
V-o recomand cu placere.:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de coacaze negre
  • 1,5 kg zahar + 3-4 linguri pentru capac.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze negre fara fierbere:

Coacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi  le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat.

Intr-un  castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o parte din zahar  apeland la un zdobitor ( eu l-am folosit pe cel  de la mojar).Apoi adaugam si cealalta parte de zahar si zdrobim pana transformam bobitele intr-o pasta.Amestecam ,acoperim castronul cu un prosop .

Se lasa cam 2-3 zile.In acest timip trebuie amestecat  de cateva ori.Eu am repetat procedura cam 4-5 ori pe zi,astfel se va topi zaharul.A 3-a zi se v-a umple borcanele spalate si srerilizate  lasand  loc de 1 deget ,spatiu pentru a acoperi cu zahar,astfel se v-a forma un capac . Se infileteaza si se dau borcanele la racoare beci sau frigider.Nu va faceti griji,dulceata nu v-a fermenta daca parcurgeti toti acesti pasi.Foarte important! Nu uitati  trebuie amestecata dulceata,altfel v-a fermenta.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru a pastra cat mai mai multi nutrieni evitati sa dati boabele prin masina de tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze negre fara fierbere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ksenya 1

19.07.2015, 09:31

Cris2711 ,teleportez un borcan

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:28

Amintiri din copilarie... Si "malina" si "smorodina" puse de Nana cu zahar la borcan, treceau la sfarsitul vacantei, granita pe la Ungheni, spre Romania...

abstract01 1

24.12.2019, 00:14

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui rase