Dulceata de fragi

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 23 Mai 2014 | 3548 vizualizari

 

O nebunie de culoare,aroma si parfum....migalosi la cules dar merita.....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 600 g fragi
  • 250 ml apa
  • un varf de cutit cu sare de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de fragi:

Am cules fragii cu mare bagare de seama,sa nu-i strivesc .Zaharaul cu apa le-am pus pe foc intr-o cratita cu fundul mai gros si am lasat sa dea in 2-3 clocote,apoi am pus fragii si am redus focul la mic.Cand au inceput sa faca spuma,cu o lingura am adunat spuma formata.Ca sa vad daca-i suficient de legata am luat o lingurita din dulceata am pus-o intr-o farfuriara si am lasat sa curga siropul din lingurita,daca picaturile cadeau la interval mai mare asta insemna ca e suficient de legat.Am adaugat sarea de lamaie si am mai alsat 5 min sa fiarba.Apoi am luat cratita de pe foc,am strans spuma care s-a mai format si am pus dulceata in borcanele.Am pus capacul la borcane si le-am invelit cu un prosop,sa se raceasca pana a doua zi,cand le voi depozita in camara.

 

TIPS-URI

1

n-a fost nevoie sa spal fragutele,care si asa sunt destul de sensibile si fragile....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de fragi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

24.05.2014, 11:55

Trimite si mie vreo dou kg de fragi

Oana 1

25.05.2014, 16:15

Ce bine arata tufa aia cu fragi!! mie poti sa mi-o aduci toata

laura_n 1

26.05.2014, 13:12

nu cred ca exista ceva mai aromat si mai bun...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de fragi