Dulceata de gutui

de Ina in Dulceata / Gem, 5 Noi 2011 | 8758 vizualizari

 

Daca tot aveam mai multe gutui, m-am gandit sa fac si dulceata de gutui. Delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 5 gutui mari
  • 1 litru apa
  • 1 kg. zahar
  • o lamaie
  • 4 - 5 picaturi esenta vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Cum prepar eu dulceata de gutui .


Punem la fiert un kg zahar intr-un litru de apa si cateva picaturi de vanilie, pana obtinem un sirop legat ( lipicios).


Gutuile se curata de puf, se spala si se taie bucatele mici ( Eu le-am feliat intai la robot, pentru a economisi timp, apoi le-am maruntit cu cutitul ). Pentru a nu-si schimba culoarea pana le punem in sirop, le stropim cu zeama scursa de la o lamaie.


Cand siropul este legat, adaugam gutuile maruntite si lasam sa fiarba dulceata de gutui pana se leaga totul din nou. Daca siropul devine lipicios, oprim focul. Turnam dulceata de gutui fierbinte in borcane curate si uscate ( eu le usuc in cuptorul cu microunde, iar in acest fel le si incalzesc inainte de a pune dulceata fierbinte si nu-mi este teama ca se sparg borcanele ) , le capsam si le intoarcem cu capacul in jos pana se raceste dulceata din ele.


Depozitam dulceata de gutui in camara sau beci.


Nu necesita sterilizare.


 

TIPS-URI

1

Lamaia se poate adauga in dulceata de gutui si sub forma de felii fine/ bucatele , la final.

2

Mie nu-mi place forte dulce, de aceea nu pun mai mult zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bucataras Medi 1

16.11.2011, 19:14

ce culoare frumoasa...............

mena29 1

17.11.2011, 19:52

Imi place mult culoarea dulcetii

gaby_gabytza 1

20.11.2011, 12:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de kaki