Dulceata de gutui

de Ina in Dulceata / Gem, 5 Noi 2011 | 14225 vizualizari

 

Daca tot aveam mai multe gutui, m-am gandit sa fac si dulceata de gutui. Delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 5 gutui mari
  • 1 litru apa
  • 1 kg. zahar
  • o lamaie
  • 4 - 5 picaturi esenta vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Cum prepar eu dulceata de gutui .

Punem la fiert un kg zahar intr-un litru de apa  si cateva picaturi de vanilie,  pana obtinem un sirop legat ( lipicios).

Gutuile se curata de puf, se spala si se taie bucatele mici ( Eu le-am feliat intai la robot, pentru a economisi timp, apoi le-am maruntit cu cutitul ). Pentru a nu-si schimba culoarea pana le punem in sirop, le stropim cu zeama scursa de la o lamaie. 

Cand siropul este legat, adaugam gutuile maruntite si lasam sa fiarba dulceata de gutui  pana se leaga totul din nou. Daca siropul devine lipicios,  oprim focul. Turnam dulceata de gutui fierbinte in borcane curate si uscate ( eu le usuc in cuptorul cu microunde, iar in acest fel le si incalzesc inainte de a pune dulceata fierbinte  si nu-mi este teama ca se sparg borcanele ) , le capsam si le intoarcem cu capacul in jos pana se raceste dulceata din ele.

Depozitam dulceata de gutui in camara sau beci. 

Nu necesita sterilizare. 

 

TIPS-URI

1

Lamaia se poate adauga in dulceata de gutui si sub forma de felii fine/ bucatele , la final.

2

Mie nu-mi place forte dulce, de aceea nu pun mai mult zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici