Dulceata de gutui

de RoXx in Dulceata / Gem, 12 Oct 2012 | 4545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gutui
  • 3 kg zahar
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Se pune apa cu zaharul la fiert pana se leaga si se face sirop. Gutuile se spala si se dau pe razatoare, apoi se pun treptat in siropul care fierbe. Se lasa la fiert pana ce gutuile devin roz si sticloase (aproximativ 2 ore). Atunci dulceata este gata. Fierbinte, dulceata se pune in borcane, se pune si capacul la fiecare borcan si se tin in paturi (se acopera cu ceva ... ) pana a 2 a zi .

Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RoXx 1

13.10.2012, 21:45

multumesc Rocsi

Rux 1

21.10.2012, 22:34

O mare mare bunatate!

RoXx 1

21.10.2012, 23:42

multumesc Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V