Dulceata de cirese amare

de silvi0ara in Dulceata / Gem, 1 Iul 2010 | 9054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cirese amare
  • 2,5kg zahar
  • 3 cm baton de vanilie
  • 1 bucata de unt cat o nuca
  • zeama de la o lamaie.
  • 8 borcane (450g borcanul)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Se spala si se curta ciresele de codite si smburi.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in care se aseaza pe rand cate un strat de cirese si unul de zahar pana se terima ciresele.Se lasa sa stea cateva ore(eu le-am lasat 4 ore)ca ciresele sa-si lase zeama.Se pune oala pe foc,dar atentie trebuie pusa pe flacara o tabla mai groasa,nu este bine ca oala sa fie pusa direct pe flacara.Se fierb la foc mare la incepu,cand incepe sa fiarba se adauga zeama de lamaie,batonul de vanilie si bucatica de unt.(untul are proprietatea de a impiedica dulceta sa faca acea spuna)Se fierbe la foc mare circa 30 de minute,apoi se reduce flacara si se mai tine pe foc mic pana se leaga bine siropul.Se toarna fierninte in borcane,se pun capacele.Intre timp incalzim cuptorul la temperatura mare,micsoram la minim flacara si bagam borcanele in cuptor si le lai lasam asa cu focul mic pentru 15 minute.Stingem flacara si le lasam in cuptor pana se racesc.Apoi le punem la camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

madi_marin 1

07.07.2010, 13:57

woow...nebunie.... o singura data am avut ocazia sa gust asa bunatate....si mi-a ramas in minte....bravo...5 furculite...

Bunica 1

13.07.2010, 15:36

Multumesc mult, SilviOara, dar bunica plimbareata, acum a aterizat si pleaca iar, asa ca nu am timp sa merg pana in Obor la piata.

argentina 1

29.06.2011, 21:02

Buna seara,
Am avut norocul sa va gasesc reteta de dulceata de cirese amare , pe care am incercat-o.Se munceste cam mult la curatarea de simburi , dar merita tot efortul.Am respectat intocmai timpii si ingredientele folosite de dvs. si va anunt ca a iesit o dulceata de exceptie.De remarcat a fost adaugarea untului care s-a dovedit a fi o idee deosebita.Va multumesc si va urez toate cele bune
Argentina Stranschi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese amare