Gem de cirese aromat

de katty in Dulceata / Gem, 5 Iul 2020 | 2081 vizualizari

 

Pentru ca am primit niste cirese mari, bine coapte am facut niste gem aromat cu scortisoara si anason stelat.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese
  • 1,3 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • 1 buc anason stelat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese aromat:

Spalam ciresele, rupem coditele si le punem la scurs intr-o sita. Scoatem samburii si asezam ciresele intr-o cratita. Adaugam zaharul, zeama de lamaie, batonul de scortisoara si anasonul stelat. Lasam cratita la frigider pentru cateva ore. Amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul. Punem cratita la foc iute pana amestecul se ridica si incepe sa fiarba. Reducem focul si spumam cat este nevoie. Fierbem pana  siropul scade si este legat. Dam cratita jos si punem gemul fierbinte in borcane sterile, caldute sub care am asezat o lama de cutit. Punem capacele si asezam borcanele in paturi pana gemul se raceste. Etichetam borcanele si le asezam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem portocale cu nuci