Dulceata de gutui a la Nico

de nico15 in Dulceata / Gem, 20 Feb 2011 | 5972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •      1 ½  farfurie adanca cu varf de gutui rase
  •      1 ½ kg  zahar
  •      1 cana de apa(250ml)
  •      1 lamaie
  •     2 batoane de scortisoara



Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui a la Nico:

Gutuile se curata de coaja si se dau pe razatoare se stropesc cu zeama de lamaie sa nu isi schimbe culoarea,


Separat se pune pe foc intr-o cratita mai mare si mai adanca, zaharul cu apa se pun pe foc, pentru a se topi zaharul.

Cand acesta este topit se adauga si gutuile rase si se lasa sa scada. Am adaugat si doua batoane de scortisoara, eu am lasat aproximativ o ora. Se va verifica daca este legata bine dulceata, dupa care daca are concentratia necesara se ia de pe foc si se vor umple borcanele.

Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 5 borcane a 300 grame.



Pofta Buna.











 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ligia Bxl 1

21.02.2011, 10:35

sa-mi trimiti si mie un borcan par avion

adry88 1

16.06.2011, 15:53

bun

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui