Dulceata de gutui la slow cooker Crock-Pot

de Panacris in Slow Cooker, 24 Oct 2019 | 1598 vizualizari

 

Mno, acum i-a venit rândul lui Alin, CrockPot-ul din dotare să gătească lent, prima tură de dulceață de gutui, din acest sezon. 

 

INGREDIENTE

  • gutui curățate și decojite cca. 1000 g,
  • sare de lămîie 1 plic,
  • zahăr tos cca. 1000 g,
  • lămâie 1 bucată,
  • mirodenii pentru vin fiert (scortisoara, cuisoare, cardamom, coaja de lămâie, portocală) 1 lingură.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui la slow cooker Crock-Pot:

Gutuile se spală cu apă rece până la îndepărtarea pufului. Apoi se taie în sferturi, se curăță de cotoare și coajă, apoi se lasă în apă rece cu sare de lămâie. Gutuile curățate de coajă se toacă cubulețe  mărunte, cam cât de mărimea unui zar.

Apoi se așează straturi, straturi în vasul de ceramic al slow cookerului Crock-Pot, alternând cu zahărul și zeama de lămâie.

Se conectează aparatul CrockPot, la sursa de curent, se alege din meniu, programul LOW, se setează la 6 ore, apoi se apasă butonul start, atenție nu se pune capacul. Eu îl pun la treabă pe Alin alias CrockPot-ul, deobicei seara, ca până a doua zi dimineață să-și facă treaba liniștit.

Spre finalul fierberii se adaugă mirodeniile. Apoi se deconectează aparatul de la sursa de curent, iar dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate, ce se pun la odihnit până a doua zi, într-un coș, ”învelite” bine cu pătură sau o față de masă mai groasă.

A doua zi, se etichetează și se pun la loc de frunte în cămară.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu smantana si usturoi la slow cooker Crock-Pot 4,7 L