dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice

de ionix in Dulceata / Gem, 23 Oct 2009 | 19276 vizualizari

 

cantitatile sunt pt multe borcane :D...reteta o am de la o amica englezoaica... este o dulceata extraordinar de buna... din cantitatile pe care le-am scris jos mi-au iesit 17 borcane de 800 g

 

INGREDIENTE

  • 15 gutui mari
  • 10 pere 
  • 14 mere mici
  • 5 lamai
  • 3 portocale mari
  • 2 grapefruit mari si rosii
  • 5 kg zahar
  • 15 cani cu apa
  • baton de vanilie sau zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice:

daca nu ai un ceaun suficient de mare ar fi bine sa pui de doua ori la foc, asta in cazul in care faceti cantitatea asta asa mare :D

Pe razatoarea mica se dau lamaile si portocale iar apoi se storc bine. Peste coaja si zeama de lamai si portocale se storc si grapefruit-urile. Se amesteca cu apa si se pun intr-un ceaun mare la fiert, de preferat e sa fie ceaun pt ca oala de aluminiu schimba gustul dulcetei. Peste se pune si zaharul si vanilia.

Se pune ceaunul cu sirop pe aragaz la foc mediu, eu am lasat cam 2 ore si 30 min sa fiarba.

Intre timp speli bine fructele si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari sau le tai cubulete mici si pastrezi 4 cotoare de la gutui.

Dupa ce a trecut timpul in care a fiert siropul, punem peste sirop fructele date pe razatoare si cotoarele de gutui.

Lasi compozitia la foc mic pana cand siropul ia o textura gelationoasa, eu am fiert cam 5 ore la ea.

Se lasa la racit si se pune in borcane.

Se serveste dupa bunul plac dar nu in sosoni. :D

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam