dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice

de ionix in Dulceata / Gem, 23 Oct 2009 | 17698 vizualizari

 

cantitatile sunt pt multe borcane :D...reteta o am de la o amica englezoaica... este o dulceata extraordinar de buna... din cantitatile pe care le-am scris jos mi-au iesit 17 borcane de 800 g

 

INGREDIENTE

  • 15 gutui mari
  • 10 pere 
  • 14 mere mici
  • 5 lamai
  • 3 portocale mari
  • 2 grapefruit mari si rosii
  • 5 kg zahar
  • 15 cani cu apa
  • baton de vanilie sau zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice:

daca nu ai un ceaun suficient de mare ar fi bine sa pui de doua ori la foc, asta in cazul in care faceti cantitatea asta asa mare :D


Pe razatoarea mica se dau lamaile si portocale iar apoi se storc bine. Peste coaja si zeama de lamai si portocale se storc si grapefruit-urile. Se amesteca cu apa si se pun intr-un ceaun mare la fiert, de preferat e sa fie ceaun pt ca oala de aluminiu schimba gustul dulcetei. Peste se pune si zaharul si vanilia.


Se pune ceaunul cu sirop pe aragaz la foc mediu, eu am lasat cam 2 ore si 30 min sa fiarba.


Intre timp speli bine fructele si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari sau le tai cubulete mici si pastrezi 4 cotoare de la gutui.


Dupa ce a trecut timpul in care a fiert siropul, punem peste sirop fructele date pe razatoare si cotoarele de gutui.


Lasi compozitia la foc mic pana cand siropul ia o textura gelationoasa, eu am fiert cam 5 ore la ea.


Se lasa la racit si se pune in borcane.


Se serveste dupa bunul plac dar nu in sosoni. :D



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

ionix 1

23.10.2009, 22:28

multumesc din suflet Buni... eu i-am zis dulceata dar nu stiu exact daca este dulceata sau gem

ANCA 1

23.10.2009, 22:43

as gusta si eu!

ionix 1

24.10.2009, 13:18

cu mare placere ti-as da un borcanel...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert choux a la creme
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu carne tocata -la cuptor /pasta all forno

ieri la 22:31

Crema de zahar ars

de Lau 9

ieri la 22:15

Drob de pui

de Lau 9

ieri la 21:30

Tort cu ciocolata si zmeura

de oanapl 6

ieri la 20:45

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta