dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice

de ionix in Dulceata / Gem, 23 Oct 2009 | 14806 vizualizari

 

cantitatile sunt pt multe borcane :D...reteta o am de la o amica englezoaica... este o dulceata extraordinar de buna... din cantitatile pe care le-am scris jos mi-au iesit 17 borcane de 800 g

 

INGREDIENTE

  • 15 gutui mari
  • 10 pere 
  • 14 mere mici
  • 5 lamai
  • 3 portocale mari
  • 2 grapefruit mari si rosii
  • 5 kg zahar
  • 15 cani cu apa
  • baton de vanilie sau zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice:

daca nu ai un ceaun suficient de mare ar fi bine sa pui de doua ori la foc, asta in cazul in care faceti cantitatea asta asa mare :D


Pe razatoarea mica se dau lamaile si portocale iar apoi se storc bine. Peste coaja si zeama de lamai si portocale se storc si grapefruit-urile. Se amesteca cu apa si se pun intr-un ceaun mare la fiert, de preferat e sa fie ceaun pt ca oala de aluminiu schimba gustul dulcetei. Peste se pune si zaharul si vanilia.


Se pune ceaunul cu sirop pe aragaz la foc mediu, eu am lasat cam 2 ore si 30 min sa fiarba.


Intre timp speli bine fructele si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari sau le tai cubulete mici si pastrezi 4 cotoare de la gutui.


Dupa ce a trecut timpul in care a fiert siropul, punem peste sirop fructele date pe razatoare si cotoarele de gutui.


Lasi compozitia la foc mic pana cand siropul ia o textura gelationoasa, eu am fiert cam 5 ore la ea.


Se lasa la racit si se pune in borcane.


Se serveste dupa bunul plac dar nu in sosoni. :D



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

ionix 1

23.10.2009, 22:28

multumesc din suflet Buni... eu i-am zis dulceata dar nu stiu exact daca este dulceata sau gem

ANCA 1

23.10.2009, 22:43

as gusta si eu!

ionix 1

24.10.2009, 13:18

cu mare placere ti-as da un borcanel...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri