Dulceata de trandafiri

de Lau in Dulceata / Gem, 5 Iun 2015 | 3700 vizualizari

 

Multumesc Ina pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 l apa
  • 700 g zahar
  • 300 g petale de trandafir
  • 1 linguri zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Trandafiri ii rupem partea alba,dupa care ii spalam si  ii scurgem bine de apa.

Adaugam 1 lingura sare de lamaie,1 lingura zahar si ii frecam pentru asi pastra culoare la fiert.Acoperim si dam la frigider pana este gata siropul.

Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si punem la foc sa fiarba pana obtinem un sirop,adaugam petalele,spumam de cate ori este nevoie,la final adaugam sarea de lamaie.

Turnam dulceata in borcane curate,acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca dupa care le depozitam intr-un loc racoros,

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mure