Dulceata de trandafiri

de Lau in Dulceata / Gem, 5 Iun 2015 | 3607 vizualizari

 

Multumesc Ina pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 l apa
  • 700 g zahar
  • 300 g petale de trandafir
  • 1 linguri zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Trandafiri ii rupem partea alba,dupa care ii spalam si  ii scurgem bine de apa.

Adaugam 1 lingura sare de lamaie,1 lingura zahar si ii frecam pentru asi pastra culoare la fiert.Acoperim si dam la frigider pana este gata siropul.

Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si punem la foc sa fiarba pana obtinem un sirop,adaugam petalele,spumam de cate ori este nevoie,la final adaugam sarea de lamaie.

Turnam dulceata in borcane curate,acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca dupa care le depozitam intr-un loc racoros,

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune decojite