Dulceata de pere

de Rocsi in Dulceata / Gem, 26 Sep 2011 | 16989 vizualizari

 

Primesti o cutie de pere.Ce faci cu ele?Nu cred ca le tii pe toate pentru consum,mai ales ca nu prea tin,asa ca alegi varianta sa faci o dulceata,care este parfumata,cu un gust imbatator si o culoare ispititoare!!!!!
http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/ particip la Provocare lunii septembrie

 

INGREDIENTE

  • 7 castroane cu feliute de pere
  • 4 castroane rase de zahar(folosim acelasi castron cu care am masurat perele)
  • jumatate de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pere:

Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat.


Luam perele si le spalam sub jetul de apa.


Le scurgem bine si le curatam de coaja.


Le taiem feliute pe lung,dar subtiri.


Le punem intr-o oala de tuci,iar peste presaram zaharul.


Luam o paleta si le amestecam cu zaharul si le lasam sa stea asa,la rece,cam 2 ore.(in acest timp mai invartim in ele din cand in cand).


Punem oala la foc potrivit si mai invartim in dulceata.


O lasam sa fiarba pana scade binisor zeama.


Luati putina dulceata pe o farfurioara si dati-o la rece.


Daca are consistenta pe care v-o doriti si e destul de scazuta,atunci taiati jumatate de lamaie feliute foarte mici si le puneti in oala.


Invartiti bine,mai dati2-3 clocote si inchideti ochiul de la dulceata.


Asezam dulceata fierbinte in borcane(ATENTIE LA DEGETE SA NU VA FRIGETI!!!!!!!!).


Le infiletam bine si le punem intr-o patura ,si le acoperiti cat sa cuprindeti toate borcanele.


Le lasati asa peste noapte ,iar a 2a zi le etichetati si le puneti in camara!!!

 

TIPS-URI

1

Puteti opta ,sa puneti deasupra fiecarui borcan putina aspirina pisata,asta daca stiti ca nu prea aveti conditii pentru a le pastra pe iarna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

03.10.2011, 11:04

-lau multumesc
-dentistuta este o dulceata grozava,dupa parerea mea

mihaelar63 1

03.10.2011, 11:07

Ce buna
Perele sunt fructele mele preferate

Rocsi 1

03.10.2011, 18:35

tu si mama...si mie imi plac ,dar nu al nebunie cum ii plac mamei..ea ar manca zilnic si multeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din petale de trandafir