Dulceata de mure

de merisor in Dulceata / Gem, 19 Iul 2013 | 9758 vizualizari

 

Eu stiu sa fac dulceata in doua moduri in functie de timpul pe care il am la dispozitie.
Fie las fructele amestecate cu zaharul pana a doua zi dupa care le pun pe foc, fie fac sirop din zahar si putina apa apoi adaug fructele.

 

INGREDIENTE

  • 3 Kg mure
  • 2 kg zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Murele le-am spalat in cateva ape sa se scuture bine de impuritati, apoi le-am lasat la scurs intr-o sita.


Intr-un vas am pus zaharul si apa, am amestecat bine si l-am pus sa fiarba bine la foc mediu, mestecand din cand in cand sa nu se formeze pelicula groasa pe peretii vasului.


Cand aproape s-a topit zaharul am adaugat zeama de la o lamaie apoi murele scurse bine si am lasat pe foc aproximativ 3 ore inlaturand din cand in cand spuma care se forma.


Am incercat daca este gata dulceata, punand intr-o farfurie putin sirop si lasand sa se raceasca putin. Nu trebuie sa mai fie prea cursiv.


Am sterilizat borcanele, spalate si scurse, 5 minute in cuptorul incalzit apoi am pus dulceata in ele, am infiletat capacele si le-am bagat la cuptor cu focul aprins pentru 5 minute la 175 grade, dupa care am stins focul si am lasat borcanele acolo pana a doua zi cand s-au racit si le-am mutat in camara.


Mie mi-au iesit 6 borcane de 750 gr.

 

TIPS-URI

1

Este indicat ca dupa adaugarea fructelor in sirop sa nu se mai amestece pentru a nu se sfarama fructele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Xandrinne 1

20.07.2013, 10:01

Delicioasa!

diaconta 1

20.07.2013, 22:25

Nu conteaza in care mod o faci,rezultatul e delicios

camelia75 1

21.07.2013, 21:03

Merisor,pot face asta si cu afinele?Vreau sa fac saptamana viitoare si tare imi surade sa incerc varianta asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mure