Dulceata de mure

de merisor in Dulceata / Gem, 19 Iul 2013 | 9191 vizualizari

 

Eu stiu sa fac dulceata in doua moduri in functie de timpul pe care il am la dispozitie.
Fie las fructele amestecate cu zaharul pana a doua zi dupa care le pun pe foc, fie fac sirop din zahar si putina apa apoi adaug fructele.

 

INGREDIENTE

  • 3 Kg mure
  • 2 kg zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Murele le-am spalat in cateva ape sa se scuture bine de impuritati, apoi le-am lasat la scurs intr-o sita.

Intr-un vas am pus zaharul si apa, am amestecat bine si l-am pus sa fiarba bine la foc mediu, mestecand din cand in cand sa nu se formeze pelicula groasa pe peretii vasului.

Cand aproape s-a topit zaharul am adaugat zeama de la o lamaie apoi murele scurse bine si am lasat pe foc aproximativ 3 ore inlaturand din cand in cand spuma care se forma. 

Am incercat daca este gata dulceata, punand intr-o farfurie putin sirop si lasand sa se raceasca putin. Nu trebuie sa mai fie prea cursiv.

Am sterilizat borcanele, spalate si scurse, 5 minute in cuptorul incalzit apoi am pus dulceata in ele, am infiletat capacele si le-am bagat la cuptor cu focul aprins pentru 5 minute la 175 grade, dupa care am stins focul si am lasat borcanele acolo pana a doua zi cand s-au racit si le-am mutat in camara.

Mie mi-au iesit 6 borcane de 750 gr.

 

TIPS-URI

1

Este indicat ca dupa adaugarea fructelor in sirop sa nu se mai amestece pentru a nu se sfarama fructele.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de mure-0
Dulceata de mure-1
Dulceata de mure-2
Dulceata de mure-3
Dulceata de mure-4
Dulceata de mure-5
Dulceata de mure-6
Dulceata de mure-7
Dulceata de mure-8

COMENTARII (36)

Xandrinne

Xandrinne 1

20.07.2013, 10:01

Delicioasa!

diaconta

diaconta 1

20.07.2013, 22:25

Nu conteaza in care mod o faci,rezultatul e delicios

camelia75

camelia75 1

21.07.2013, 21:03

Merisor,pot face asta si cu afinele?Vreau sa fac saptamana viitoare si tare imi surade sa incerc varianta asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!