Dulceata de nectarine si cirese

de Oana in Dulceata / Gem, 20 Iul 2015 | 4173 vizualizari

 

O dulceata aromata, perfecta cu unt si paine proaspata :)

 

INGREDIENTE

    • nectarine taiate cuburi- 1 kg
    • cirese fara samburi- 500 g
    • zahar- 400 g
    • zeama de la o lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nectarine si cirese:

  • Cantariti fructele dupa ce le-ati scos samburii

    Taiati nectarinele in cuburi si puneti-le impreuna cu ciresele intr-o oala incapatoare

    Adaugati zaharul si zeama de lamaie

  • Amestecati usor si lasati sa fiarba la foc mic

  • Indepartati spuma lasata pe parcursul fierberii si amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca

  • Cand incepe sa se ingroase, verificati pe o farfurie consistenta dorita

  • Puneti gemul fierbinte in borcanele spalate si uscate (au iesit trei borcanele de 300 g)

  • Pptional, puteti pune borcanele cu gem in cuptorul incins, pentru 10-15 minute, la foc mic, apoi opriti focul si lasati-le sa se raceasca in cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nectarine si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert dulceata de fructe de padure