Gem de caise

de ianculubita in Dulceata / Gem, 1 Iul 2013 | 4832 vizualizari

 

Pentru azi,va propun ca vedeta din bucatarie sa fie caisa;dulce,delicioasa si super aromata;am pus si la borcane,am pus si la congelator pentru zilele cand mi-e pofta de o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de caise
  • 2 kg de zahar gelifiant
  • 1 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Caisele spalate, curatate de samburi, le punem intr-un vas, le pasam cu blenderul vertical, adaugam zaharul, amestecam bine, punem vasul pe foc, adunam spuma care se formeaza iar din momentul in care incepe sa clocoteasca, reducem focul si mai lasam 9 minute, nu mai mult. Dupa ce am oprit focul, adaugam zeama de lamaie apoi punem gemul in borcane curate, tinem borcanele cu capacele in jos pana se racesc putin dupa care le depozitam la camara.

 

TIPS-URI

1

la gemul de caise nu mai e nevoie de alte arome pentru ca sunt suficient de aromate ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Andreea Caroline 1

01.07.2013, 21:12

ianculubita 1

02.07.2013, 08:39

Sim0na 1

02.07.2013, 11:44

si mama face bunatate d-asta! traiasca mamele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura televizor