Dulceata de patlagute verzi

de Bunica in Dulceata / Gem, 22 Sep 2009 | 4849 vizualizari

 

Patelgutele verzi lunguiete (zise si prunisoare) se pot face dulceata. Este deosebita!

 

INGREDIENTE

  • 40-45 patlagute mici
  • 1 kg. zahar
  • 750 ml. apa
  • coaja de lamaie si de portocala taiata feliute
  • miez de nuca
  • o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de patlagute verzi:

Se spala patlgutele, se taie partea de care se prinde codita si se scot samburii cu un ac de coc sau o agrafa de par mai mare. Cand se taie capacelul de care se prinde codita se vad 2-3 orificii in care sunt samburi. Dupa ce s-au scos samburii se pun patlagutele in apa clocotita timp de 3-4 min.Se scurge apa , se scutura fiecare patlaguta in parte , se impaneaza cu coaja de lamaie, de portocala si miez de nuca. Intre timp se face siropul dintr-un kg. de zahar si 750 ml. apa. Cand siropul este legat se pun patlagutele si se fierbe in continuare. Dulceata este gata cand punem sirop pe degetul mare si incercam sa-l intindem  itre degetul mare si aratator. Daca se tine intre degete pune zeama de la o lamaie ,il lasam sa mai fiarba 2-3 clocote si oprim focul.

TIPS-URI

1

Daca vrem ca patlagutele sa-si mentina culoarea verde se pune in apa de oparit 2 bobite de piatra vanata (care se foloseste la stropit via), apoi se spala patlagutele.

2

SE folosesc patlagutele lunguiete pentru ca au mai putini samburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de patlagute verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Oana 1

23.09.2009, 00:02

Ce interesant! Am auzit, dar n-ammancat pana acum...neaparat sa-mi dai sa gust, Buni!

Irina 1

23.09.2009, 18:14

Am gustat eu,Oana! Stii ce buna e? Pastram noi si pentru tine...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de coacaze negre