Dulceata de pepene cu citrice

de Corinuta in Dulceata / Gem, 8 Oct 2010 | 3316 vizualizari

 

Are un gust dulce-acrisor.............o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 400 g pepene rosu
  • 350 g suc de grapefruit rosu cu pulpa-de la 3 grapefuit-uri
  • 250 g suc de portocale cu pulpa-de la 4 portocale
  • 500 g zahar
  • 1 plic de sare de lamaie
  • 1  plic gelfix 2:1
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene cu citrice:

Se taie pepenele felii, se decojeste, se curata de samburi si se taie cubulete. Se cantaresc 400 g.


Se taie coaja portocalelor si grapefruiturilor astfel incat partea alba sa fie si ea indepartata. Cu un cutit bine ascutit se taie miezul feliilor de citrice si se pastreaza sucul scurs. Se cantarescte 350 g grapefruit si 250 g portocale pulpa cu suc.


Se amesteca zaharul cu plicul de gelfix si cu sarea de lamaie, se adauga fructele si se amesteca bine. Se aduce la fiert compozitia obtinuta amestecand continuu Daca trebuie se spumeaza de cateva ori. Se lasa sa fiarba in clocot cca. 5 minute amestecand mereu.


Dulceata se toarna imediat in borcane, se infileteaza capacele, se rastoarna borcanele si se lasa cateva minute sa stea pe capac.


In timpul racirii borcanele se mai rasucesc de cateva ori pentru ca bucatile de fructe sa se distribuie uniform.

 

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa folositi plicul de gelfix se poate inlocui cu inca 500 g zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Corinuta 1

08.10.2010, 21:45

Nadina, cate?

Rocsi 1

08.10.2010, 21:51

ce imi place cum suna

Corinuta 1

10.10.2010, 14:33

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui