Dulceata de pepene cu citrice

de Corinuta in Dulceata / Gem, 8 Oct 2010 | 3140 vizualizari

 

Are un gust dulce-acrisor.............o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 400 g pepene rosu
  • 350 g suc de grapefruit rosu cu pulpa-de la 3 grapefuit-uri
  • 250 g suc de portocale cu pulpa-de la 4 portocale
  • 500 g zahar
  • 1 plic de sare de lamaie
  • 1  plic gelfix 2:1
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene cu citrice:

Se taie pepenele felii, se decojeste, se curata de samburi si se taie cubulete. Se cantaresc 400 g.

Se taie coaja portocalelor si grapefruiturilor astfel incat partea alba sa fie si ea indepartata. Cu un cutit bine ascutit se taie miezul feliilor de citrice si se pastreaza sucul scurs. Se cantarescte 350 g grapefruit si 250 g portocale pulpa cu suc.

Se amesteca zaharul cu plicul de gelfix si cu sarea de lamaie, se adauga fructele si se amesteca bine. Se aduce la fiert compozitia obtinuta amestecand continuu Daca trebuie se spumeaza de cateva ori. Se lasa sa fiarba in clocot cca. 5 minute amestecand mereu.

Dulceata se toarna imediat in borcane, se infileteaza capacele, se rastoarna borcanele si se lasa cateva minute sa stea pe capac.

In timpul racirii borcanele se mai rasucesc de cateva ori pentru ca bucatile de fructe sa se distribuie uniform.

 

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa folositi plicul de gelfix se poate inlocui cu inca 500 g zahar.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de pepene cu citrice-0
Dulceata de pepene cu citrice-1
Dulceata de pepene cu citrice-2
Dulceata de pepene cu citrice-3

COMENTARII (14)

Corinuta

Corinuta 1

08.10.2010, 21:45

Nadina, cate?

Rocsi

Rocsi 1

08.10.2010, 21:51

ce imi place cum suna

Corinuta

Corinuta 1

10.10.2010, 14:33

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!