Dulceata de piersici

de ancutsa in Dulceata / Gem, 21 Iun 2016 | 1328 vizualizari

 

Zilele trecute am cumparat niste piersici foarte gustoase, pe care le-am facut dulceata. Veti vedea ca eu la dulceturile mele folosesc cantitati scazute de zahar pentru ca nu imi plac foarte dulci. In plus, produsul final o sa iasa mai inchis la culoare, dar asta nu ma deranjeaza. 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg piersici;
  • 1 kg zahar;
  • 3 pahare apa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici:

Se spala si se curata piersicile. Mi-au ramas aprox 1.5 kg piersici, care se taie in bucati mai mici. Eu am folosit 1 kg de zahar. Gustati-le inainte si adaugati zahar dupa cat le vreti de dulci.


Se pun pe foc intr-o cratita mare apa cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba, se adauga fructele. Astfel, se fierb la foc mic, se amesteca mereu, sa nu se lipeasca si se ia spuma la nevoie. Imi place cand siropul capata culoarea rozulie iar piersicile plutesc galbene


Pentru ca eu folosesc cantitati scazute de zahar si apa, timpul de fierbere e mai mare, iar dulceata va fi mai inchisa la culoare, dar asta nu ma deranjeaza.


Cand incepe sa se lege siropul, incepem sa testam :) Punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci dulceata este gata.


Cand se raceste, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza. Nu am folosit conservanti, fiind dulceturi de vara, trebuie pastrate la rece si consumate repede.


Am obtinut 5 borcane (din cele de 400 g) de dulceata.


Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:



http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/dulceata-de-piersici.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

mirela0911 1

21.06.2016, 20:10

Delicios!

Rocsi 1

21.06.2016, 20:54

noiinbucatarie 1

22.06.2016, 00:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici si pere