Dulceata de rubarba

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 21 Iun 2015 | 8690 vizualizari

 

Nu am mai mancat pana acum rubarba, dar stiam ca se foloseste la prajituri. Anul acesta mi-am facut curaj si am luat pentru a face dulceata. Pot sa spun ca a iesit dulce si aromata, dar a fost cam greu sa curat tijele. Au iesit 3 borcane si jumatate de dulceata de 400 g.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg rubarba;
  • 500 g zahar.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rubarba:

Se indeparteaza frunzele, se spala tijele de rubarba si se decojesc. Se taie rondele si se pune un strat de rubarba intr-o cratita, apoi un strat de zahar si tot asa pana cand se termina rubarba, ultimul rand fiind de zahar. Dupa aceea, se pune cratita la foc mic pana cand se leaga dulceata. 

Se toarna dulceata fierbinte in borcanele spalate si uscate si se capacesc bine. Apoi, se fierb borcanele intr-un vas cu apa fierbinte timp de 30-40 de minute pentru a tine peste iarna. Se lasa la racit in vasul cu apa.

TIPS-URI

1

Tijele se pot curata tragand cu mana de ate, dar si cu ajutorul unui cutit de curatat cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine