Dulceata de trandafiri

de Oana in Dulceata / Gem, 3 Iul 2011 | 5732 vizualizari

 

M-a cucerit definitiv acest gust...divin! este minunata aroma dulcetei, se simte parfumul trandafirilor atat de bine, absolut delicioasa...romantica...

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar
  • 1 cana si jumatate cu apa
  • jumatate de lamaie
  • petale de la 25 de trandafiri de gradina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Petalele de trandafiri se spala, se scurg si se rupe partea alba. Se freaca cu o lingura de zahar si o lingura zeama de lamaie si se pun la rece pana se pregateste siropul.


Apa cu zaharul se pun la fiert pana se obtine un sirop legat. Se verifica pe o farfurioara picaturi de sirop, daca ramane bobita de sirop intreaga si nu curge inseamana ca este facut. Se adauga apoi petalele de trandafiri si zeama de lamaie si se mai fierbe 5 minute la foc mic. Se opreste focul, se lasa 5 minute sa se odihneasca, timp in care incepe sa se coloreze si sa se parfumeze si mai tare! Se pune apoi in borcanele, se inchid bine si se lasa la racit acoperite intr-un prosop gros.


Din cantitatea de mai sus a iesit un borcan si un castronel, cele din imagine.


Multumesc Gabitza pentru minunata idee!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Oana 1

10.07.2011, 19:08

Ruxi, cand desfac un borcanel cu ultima dulceata o sa mai pun o poza, e un roz-visiniu, extraordinara culoare! si nu mai zic de parfum...e ceva...

RuxyRux 1

10.07.2011, 19:11

Ce am gasit eu avea o culoare nu prea imbietoare...nu stiu de unde sa procur asa ceva( petale)...maine as face....dar mai stii...poate e de ajuns sa-ti doresti si undeva in universul asta mare gasesti raspuns...

diaconta 1

10.07.2011, 19:15

chiar e ceva aparte ,nu am mancat dar arata tare imbietor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Urși de mamaliga cu branza

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de coacaze negre