Dulceata de trandafiri

de vio_dreams in Dulciuri, 21 Mai 2013 | 17517 vizualizari

 

De departe cea mai buna, cea mai parfumata, cea mai iubita dulceata!

 

INGREDIENTE

  • 1 l apa
  • 700 gr zahar
  • 300 gr petale trandafiri
  • 1 pliculet sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

 

Desprindem petalele trandafirilor. Nu folosim orice fel de trandafiri, ci acesti trandafirasi roz, foarte parfumati, speciali pentru dulceata.

Rupem portiunea alba a petalelor si apoi le frecam cu sare de lamaie pana incep sa isi lase zeama.

Fierbem apa impreuna cu zaharul pana obtinem un sirop.

Adugam petalele de trandafiri.

Adunam spuma care se formeaza.

Cand siropul devine legat si atunci cand punem cativa stropi pe o farfurie ei se aduna imediat  in niste cristale dulceata este gata.

O turnam fierbinte in borcanele sterilizate, infiletam bine capacele, si le intoarcem cu fundul in sus sa se raceasca. Aceasta operatiune are rol de a impiedeca patrunderea aerului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

vio_dreams 1

09.06.2013, 14:19

Bya Ralu 1

08.07.2013, 23:34

super

Ligia Bxl 1

22.08.2013, 00:53

vaiii cat de bine arata de parfum nu mai zic bravooo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu visine si dulceata de trandafiri